20 maj, 2013

.: Argast i världen :.

Dags för veckans skiss på Swescrapbook igen. Veckorna rusar fortsatt fram och alldeles strax är det faktiskt sommarlov och semester! Yeey! Längtar! Jag har återigen valt att skapa med lite äldre foton. Jag tycker det är roligt att plocka fram foton som jag inte har sett på ett tag. Jag får liksom lite extra inspiration av det. Här är det ett tre år gammalt foto på lilla A som får vara i blickpunkten. Har öst på med dekorationer, tycker jag. Har väldigt svårt för att få till alster med alltför många dekosar så därför brukar det vara lite sparsmakat. Här är det iaf lite fler än vanligt.

14 maj, 2013

.: VAB :.

Ahh, så kom då första vab-dagen den här terminen. Lilla A har visat upp den mest anskrämliga hosta jag hört på länge. 😕 Dessutom har hon haft ont i magen och behövt kissa onormalt många ggr. Men på vc sa de bara virus och det är ju iofs rätt skönt att det inte är ngt annat. Men, det är så typiskt att det är denna vecka. Nationella prov i 9:an och en make i Sthlm. Inte direkt supersmidigt! Idag var A en kort stund hos svärmor och svärfar och det blir hon även i morgon. Så att jag kan ha de nationella proven.

Å morgondagens vab hoppas jag blir lite roligare. Idag ville tösabiten mest sova på mig och vad hände med mig då tror ni? Nä, jag somnade inte - jag däckade. Totalt! Länge! Obekvämt! Suck!

.: Cool kille :.

På den här layouten har jag kladdat ordentligt med färg och perfect pearls. Riktigt roligt som omväxling! Det är inte lika ofta jag skapar layouter där äldste sonen är med, men några blir det iaf. Födelsedagar, jul och om han har råkat fastna på något annat fotografi. Ibland kan det vara lite svårt att fota honom nämligen. Fotot till den här layouten är fyra år gammalt, då var han lite mer villig att låta sig fotas. Kladdet till höger är gjort med en mask och det blev nog lite väl kladdigt, men utan att prova så lär man sig ju aldrig något nytt. Det är också washitejp på, några blingstenar och även rub-ons i form av pilar. Titeln är 3D-lackad, något som jag inte kan låta bli.

13 maj, 2013

.: Att vara :.

Måndagar är min lediga dag! Fantastiskt skönt att vara ledig och få känna lugnet ytterligare en dag till när helgen är slut. Idag skulle det äntligen komma en diskmaskinsreparatör hit för att få vår diskmaskin att fungera igen. Att handdiska i 1½ vecka har tagit hårt på mina händer kan jag lugnt säga. Jag kan också säga att jag aldrig vill bo utan diskmaskin! Det kommer aldrig att hända. Visst, det kan vara ganska rogivande att stå och diska, man kan fundera på annat och hinna lyssna på musik själv i köket. För själv, det är man när man diskar, det är inte någon annan som är intresserad av att vara med. Så, ja, det är väl fördelarna. Men, nackdelarna är desto fler!
  • händerna mår dåligt (torra, nariga)
  • det tar längre tid än att fylla på en maskin och tömma den
  • vattnet är så förbaskat varmt
  • disken måste delvis torkas eftersom vi har ett alldeles för litet diskställ för ett fempersonershushåll (långt ord det där...)
  • det måste göras flera ggr varje dag, iaf de dagar när vi är hemma hela tiden
Men, så kom han, den räddande änglen som skulle rädda mig från nariga händer och spara tid åt viktigare saker än att stå med händerna nerkörda i en diskbalja. Å han räddade mig genom att byta ventil. Den var helt enkelt trasig efter fem års intensivt diskande. I skrivande stund har jag precis kört den första maskinen och det har fungerat kanon!

Övrig tid idag har vi faktiskt ägnat åt plantering och att vara ute och bara vara. Jag (vi, eller min make) har snickrat ihop flera odlingslådor genom åren och dessa har jag sedan laserat i en brunsvart lasyr (för att få lådorna att smälta ihop med naturen mer). I helgen har jag sått frön i flera av dessa och idag ville barnen vara med och så lite sallader. Visst fick de det!

.: Skiss vecka 20 :.

Förra veckan kom sommaren till Småland och vad passar väl inte bättre då än att scrappa sommarbilder. Jag blir iaf lite extra sugen på just de fotona på sommarhalvåret. Övrig tid känns de lite svåra. Det här fotot är taget för fyra år sedan så det var väl dags att skapa med det då kanske... Kika gärna in på Swescrapbook för att kolla vad alla andra duktiga tjejer har fått ihop.

12 maj, 2013

.: Stjärntecken :.

Jag undrar fortfarande om det är någon där ute som läser min blogg eller om jag skriver för tomheten?

För ngn vecka sedan när jag var inne i ett riktigt stim vad gäller skapande så gjorde jag en layout om As stjärntecken väduren. Egenskaperna som jag har skrivit dit ska vara typiska väduregenskaper och förvånandsvärt många stämmer på vår lilla flicka. Papperet är helt fantastiskt med hela stjärnhimlen på. Lovely!

En liten detaljbild med 3D-lack på titeln.

10 maj, 2013

.: Bröllop :.

I somras gifte sig min syster med sin älskade man och självklart var vi med på bröllopet. Än så länge har jag inte skapat någon layout med foton från vare sig deras bröllop eller vårt. Det är extra svårt att skapa med foton från sådana tillfällen. Dessutom har jag aldrig gjort det. Eller ja, jag har iofs gjort det, men då är det ju inte med något brudpar med på fotot - utan lilla A som är finklädd och redo för fest.

Här har jag använt lite av allt möjligt, det är ett ihopaplock från flera olika månadskit + lite eget inköpta saker (fjärilar, bling, tag). Har också använt symaskinen igen och sytt en cirkel. Love it!

06 maj, 2013

.: Skiss vecka 19 :.

Den här veckan har jag återigen skapat efter en av våra underbara skisser på Swe.  Nu blev det foton från Fs åttaårsdag som kom i fokus. Har spegelvänt skissen och satt en liten flaggrad ovanför istället för det spetsiga under fotot. Ja, så som man kan göra när man tolkar en skiss. Det syns ju ändå att jag har utgått från originalskissen, eller hur?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...