13 december, 2010

.: Snö, bara massor utav snö :.

Det verkar som om det ska bli en riktig vargavinter i år. Här ligger snön sedan ungefär tre och en halv vecka djup och det ser ut som om det har tänkt fortsätta på inslagen bana. Säger inget om det... Det är mkt härligare att ha det så här än att det slaskar och håller på hela vintern. Ljusare blir det ju också med lite snö!

Förra vintern var precis likadan. Är inte bortskämd med att ha det på det här sättet. Det normala är slask här nere... Hur som helst så fotade jag lilla A förra vintern och har nu äntligen skapat en layout om detta.

kontakt m sno skiss v50

Förra veckans skiss var gjord med foton från stunden efter att vi varit ute den där dagen. Så, jag får väl sätta dem tillsammans i albumet sen. Album ja, det vill jag också ha! Sånna här! Färger som jag vill ha är lime, turkos, röd och hmm, inte riktigt säker på vad den heter.. rosa eller cerise, men American Crafts kallar den ju inte för roooosa el. cerise utan raspberry eller blush! Kanske är säkrast att köpa själv så att det blir samma som den jag redan har. Men, de andra vill jag ha, lime kallar de för key lime den turkosa går under namnet powder och den röda går under namnet cardinal. Hmm, vad är den rosa då. Nån av de där rosa är det och jag tror mest på raspberry. Albumen ska vara i strl. 12x12 tum. :-) Gärna extra plastfickor till! ♥

08 december, 2010

.: 10 månader :.

Här är en layout som jag har glömt bort att blogga. Det är As 10 månadslayout. Har kvar att göra hennes åttamånaders layout. Varför vet jag inte, men det faller i glömska hela tiden! Skulle också vilja ha en layout per månad under Fs första år också... Får väl se om jag fixar det ngngång.

Fotona på den här ser väldigt gryniga ut, men det är de inte i verkligheten. Materialet kommer från landet over there och när jag ser de här papperen och dekosarna inser jag att det nog är kvar en del från det kitet. Oj, så det kan bli...
10 manader

07 december, 2010

.: Fröken Busa :.

Här hemma bor, förutom jag och min käre sambo, två busiga pojkar och även en liten fröken busa. Hon hittar på nya bus jämt! Det senaste riktiga buset var faktiskt i torsdags. Då hällde hon ut två kilo spaghetti på köksgolvet. Det var världens plockepinn överallt. Hon bara skrattade! Tidigare i år upptäckte hon att det i en av kökslådorna ligger kakformar. Goda kakformar! Prassliga kakformar! Ååå, vad roligt man kan ha med dem! Här kommer en layout om just denna händelse i hennes liv. Spaghettihändelsen lär inte bli scrappad för jag hade inte tillräckligt med ro att plocka fram kameran just då. Något stressad precis då, tyvärr... Men, fortsätter hon som hon brukar så händer det säkert igen. Pluttan! ♥

lilla fröken busa

Detaljbild på bokstäver och blomma. Glossy accents på bokstäverna och blomman är en färdig blomma från Sassafras.
fröken busa detalj1

En liten metallram som jag delade på och satte på två olika ställen på layouten. Papperen är från Sassafras och deras underbara kollektion Mix and mend. Det är liksom färdiga papper som ser ut att vara i olika höjder (3D), vilket gör det extra häftigt!
Fröken Busa detalj

06 december, 2010

.: Ytterligare en skiss :.

För en skissälskare som jag så är det väldigt svårt att låta bli att skapa efter just dem. Så, precis som tidigare veckor så har jag gjort en layout till den på Swebloggen. Har använt kantpunch i väldigt hög grad här.

rosig skiss vecka 49 layout

Detaljbild på just kantstansandet. Älskar mina kantstansar och skulle verkligen vilja ha flera! ♥
rosig skiss vecka 49

05 december, 2010

.: Pannkakskillen :.

Foto från någon gång i början av året och det är lille H på bilden som precis ätit pannkakor med sylt och grädde klart. Och att det syns! Kladdigare kille får man lov att leta långt och länge efter! ♥
pannkakor

04 december, 2010

.: Färgutmaning blått/rött:.

Idag har vi en färgutmaning på swebloggen. Gå in där och titta vad de andra tjejerna har gjort och låt er inspireras. Själv gjorde jag denna av det hittills (tror jag nog...) mest fantastiska kit (+addons) från Studio Calico

Skumbadande prinsessa heter den...
skumbadande prinsessa farg v48

03 december, 2010

.: Scrappa med stort foto :.

Igår kunde ni se denna layout på Swescrapbook. Det handlade om att skapa med ett stort foto och mitt stora foto är 13x18 cm stort. Större än ett normalt foto, men långt ifrån jättestort.

favouritephoto teknik v48

01 december, 2010

.: Julkalendern :.

Idag var det dags, både för den mer traditionella och för denna...

kalender

Ni må tro att barnen var glada. Måste bara skaffa något litet till A som hon kan få någon dag. Annars är hon ju så liten så hon behöver inte.

.: Saffranssnurror :.

Idag, bjuder jag, på ett smarrigt recept på saffranssnurror med vit choklad i. Söta och goda! Garnerade med pinjekärnor och florsocker. Mmmm, så goda! Se till att baka dem i god tid så att du hinner sätta två omgångar. De går snabbt åt nämligen!


100 g smör
5 dl standardmjölk
50 g jäst
250 g Kesella
1 g saffran (två påsar)
1½ dl strösocker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Fyllning
50 g rumsvarmt smör (jag brukar micra till det lite för att få rätt koncistens)
200 g vit choklad
1 uppvispat ägg
1 dl pinjekärnor

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Se till att degspadet blir 37 grader. Smula jästen i en degbunke. Häll degspadet över jästen och rör om med en trägaffel så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och mjöl. Börja med ca 15 dl mjöl och arbeta degen smidig. Resten av mjölet använder du vid utbakningen. Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter i god rumsvärme.
  3. Efter det delar du degen i två delar och kavlar ut till stora plattor, ½-1 cm tjocka.
  4. Bred det rumsvarma smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över den.
  5. Rulla ihop och skär rullarna i skivor. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar eller i bullformar. Låt dem jäsa i ytterligare 20-30 minuter. Sätt därefter ugnen på 225 grader.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pinjekärnorna. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt dem sedan svalna på galler. Sikta över florsocker strax innan du serverar dem.
Ett rätt så tjockt lager vit choklad ska det vara på. När bullarna sedan blir varma smälter chokladen och det blir riktigt smarrigt!

deg2

Ihoprullade och nästan färdiga, bara lite jäsning och gräddning kvar. Denna gången valde jag att lägga dem i bullformar, men du kan lika gärna göra dem direkt på bakplåtspapper. Bullarna sväller rätt mycket.

deg3

Här är de färdiga och strax innan serveringen pudrade jag över florsocker som ett lite extra piff. Det går naturligtvis lika bra utan.

deg4

Lycka till!

Hälsningar från Maria

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...