30 november, 2010

.: Blogg candy :.

Echo Park gör grymt fina papper och just nu kan du vara med och tävla och vinna dem på Stellas. Skynda dit och tävla!

.: Alma bebis :.

Den här gjorde jag till veckans skiss på Swebloggen. Har sytt en massa och blev så nöjd. Vad tycker du?

alma bebis skiss v48

26 november, 2010

.: Glömt bort :.

I måndags publicerades denna på Swebloggen och jag har totalt glömt bort att blogga den. Men, just nu sitter jag i kö till j...a försäkringskassan så jag har tid att göra det nu. Nu är jag i plats 100 så det ska nog hinnas med. Suck, började på plats 528, uppe i 20 minuters väntetid nu. Blää! Å bara för att jag inte fått min föräldrapenning denna månad. De påstår att jag lämnat in mina handlingar den 22/11, men jag har kvitton på att så inte är fallet. Buh på dem!

Här är layouten iaf. Den handlar om lilla A som i somras upptäckte sandlådan och som hon älskade den. Hon ville vara där jämt. Pluttan! ♥

sandladan

20 november, 2010

.: Stavfel :.

Photobucket var inte min stil, nopp, det märkte jag efter att jag laddat upp bilderna och sen satt jag och skulle lära mig det hela. Oj, vad komplicerat!

En ny layout. Fast med ett stavfel, skulle rätta till det, men hann inte innan den laddades upp på swebloggen. Ska ta tag i det där när jag får tid. Här är den. Jätteroligt var det att sy, vilket i sig försvårar för mig att rätta till mitt misstag, men jag kommer ändå att göra det igen. Sy på bokstäver alltså! I övrigt är det vår dotter på fotona, ett av mina favoritfoton från året som gått.

Ser ni förresten stavfelet?
I will always

19 november, 2010

.: My boy :.

Vet inte vilken layout i raden som jag gjort med detta underbara kit, som detta är, men det är säkerligen minst den 10:onde. Dessutom har jag varit tvungen att byta fotolagringsställe.. Typiskt! Flickr skulle ju vara gratis, jomen pyttsan! Tills dess du har laddat upp 200 bilder är det gratis, sen kostar det. Ignorerar du det så kan du visst fortsätta att vara med och ladda upp där, men det är bara de sista 200 bilderna som syns, dvs. de försvinner allt eftersom från bloggen. Roligt - not at all! Så nu testar jag Photobucket istället. Vi får väl se hur länge det är gratis. Verkar iaf vara väldans smidigt det här. Ungefär så smidigt som nämda Flickr var från början. Nu tycker jag bara att de har krånglat till det för användarna. Tyvärr... Det kanske var i samma veva som de bestämde att det inte skulle vara helt gratis att ladda upp foton. Kanske...

Här är iaf layouten jag började snacka om. Här har jag sytt och grejjat en massa. Sååå roligt! Stämplat med tuff stämpel, kantstansat och satt ut lite knappar.

my boy

En liten detaljbild på skapelsen också! Underbara band som jag köpte bland det första jag gjorde när jag började scrappa. Ibland är man galen - det är ju inte direkt något jag använder ofta om man säger så. Å definitivt inget jag använde i början av min karräíär! Men, nu så, nu blir det lite oftare iaf. Tycker jag har svårt att få till det på ett fiffigt sätt. Här är jag dock nöjd! Borde faktiskt ta mig an en massa gammalt material och utmana mig att skapa med bara dem. Håller på med en ikväll som jag använder lite gammalt och lite nytt på.

my boy detaljbild

I morgon ska jag åka till Ikea med svärmor och lillsnuttan. Eller det blir väl inte bara ikea, utan lite annat också. Ska försöka hitta vinterdojjor till pojken på bilden och ett par jeans till mig själv! Gjorde ju misstaget att tro att jag skulle kunna hitta något till mig själv på kosta outlet idag. Det är verkligen en resa i att få dåligt självförtroende att gå där. Inget passar, storlekar som finns är ungefär max 29 i midjan, i speglarna ser man ut som en valross samtidigt som självförtroendet dalar mer och mer. Ändå hämtar jag mer jeans, mer och mer. Det hela slutade med att jag provade den största toppen jag kunde hitta (strl. 42), den var apstor och satt väldigt fult. Det blev inget på inköpsrundan, inga skor till äldste sonen, inga mockasiner (som jag verkligen skulle ha, ingen tuff skjorta som jag hittade till F:et - kort sagt inget. Middag blev det dock! God lasange! Yummi!

Därför hoppas jag kunna hitta lite mer i Kalmar i morgon. Resten av helgen är jag ensam med barnen medans sambon är på nöjen i en stad lite längre norrut i Småland...

18 november, 2010

.: Kombinationsutmaning :.

Idag visades den här layouten på Swebloggen. Skulle använda sig av siffor, färg och tejp på layouten och det har jag gjort. Använde också en massa annat mojs, of course från oktoberkitet från bästaste SC. :-)

teknikutmaning v 46 layout

Detaljbild på siffror, tejp (det orangea) och alla finfina klisterremsor från Sassafrass och underbaraste kollektionen Mix and Mend.

teknik v 46 detaljbild1

Är också galet förtjust i 3D-lack och det tog jag på alla bokstäver. Titeln säger Ni tre är våra fantastiska underverk.

teknikutmaning v46 detaljbild3

15 november, 2010

.: Vårtecken :.

Oktoberkitet från Studio Calico är verkligen helt underbart. Jag köpte ju main-kitet och två add-ons och jag tror nog att det blivit en sisådär 10 layouter hittills och det finns kvar massor av papper. Det är bara lite svårt att hitta tider denna veckan att sätta sig ner och skapa på. Ikväll har jag varit på en fantastisk träff, i morgon ensam med barnen + att det är lite på tv:n, ev. att det kan bli lite skapande i morgon kväll... På onsdag kommer en av Fs klasskompisar och hennes mamma hit och på torsdag ska jag jobba igen. Hela helgen spenderas som gräsänka med tre barn. Vad ska vi hitta på då? Funderar på att dra en vända till Kosta, ev. Ikea. Vad pallar man med tre kids?

Hur som helst så har jag skapat till skissen idag inne på vår underbaraste Sweblogg också. Titta in där för att se vad de andra tjejerna har hittat på för nåt fint. Här kommer mitt bidrag och när jag visar det blir jag så trött på den årstiden vi har nu. Suck! Det är bara mörktmörktmörkt och regnregnregn, ibland uppehåll, men då är det mörktmörktmörkt istället... De få ggr solen behagar titta fram så är det kallt ute. Suck igen...

Älskar när alla vårblommor tittar upp ur backen. Förra våren (2009) var det extra spännande för våra två äldsta barn. Lökarna som vi planterade på hösten 2008 skulle ju nämligen komma upp ungefär när bebisen (A) skulle födas. Det var vårt sätt att försöka förklara för dem, eller iaf för F, när bebisen skulle födas. Tiden gick och blommorna kom upp ur jorden och bara någon vecka senare föddes A. ♥ Det blir nog alltid sammankopplat med det.

vartecken skiss

13 november, 2010

.: Scraplift :.

Det är väldigt populärt att scraplifta andra scrappares layouter och denna veckan liftar vi duktiga Åsa/asali, en tjej från vårt eget team. Klickar du dig in på swe så kan du se vad vi alla skapat efter hennes underbara layout.

Här är min tolkning. Jag har valt att lifta titeln (uppenbart), blommor och halvpärlor samt till viss del även placeringen av papper i botten på fotot.

stillhet

11 november, 2010

.: Göra egna blommor :.

Dagens teknikutmaning inne på Swe går ut på att göra sina egna blommor. Material som man har hemma kanske man inte alltid tänker på att använda, och att alltid köpa nya saker är rätt dyrt.
Jag har därför gjort egna blommor av spets. Har dragit en sytråd i samma färg genom den övre kanten på spetsen (se bild).
alma detalj2

Därefter drog jag ihop det till en rundel och sydde ihop kanterna. (se bild).
alma detalj3

Sist men inte minst så valde jag att sätta knappar i mitten av spetsblomman, trädde även floss igenom som jag knöt som en rosett. Naturligtvis går det bra att ta andra saker att sätta i mitten, det är bara din egen fantasi som sätter gränserna. Så fram med er spets nu och sätt igång. Visa gärna era alster!
alma detalj1

Här är också layouten!
alma1

08 november, 2010

.: Plutten :.

Just nu har jag inte råd att framkalla nya foton, även om det definitivt skulle behövas. Inspirationen med de foton jag har har länge varit rätt dålig, eller det går upp och ner egentligen. Därför la jag undan dem ett tag och tog fram lite äldre foton, närmare bestämt 5½ år gamla foton. Foton på lille F. Inspiration! Å så med de ljuvliga papperen från Sassafras, då kan det inte gå fel. Å så roligt det var! Layouten var i stort sett redan klar när jag hade satt dit fotona, eftersom papperen är så färdigdekorerade i sig. Har dock lagt till några smågrejjer. Cool tejp bland annat, det måste användas igen!

plutten skiss v45

06 november, 2010

.: Egen fotograf :.

Tycker ni att jag blivit bättre på att uppdatera bloggen? Det tycker iaf jag och mkt av grejjen är att jag använder mig av planerade inlägg, jag schemalägger dem rätt och slätt och på så sätt så kan jag skriva flera inlägg samtidigt. Av naturliga skäl blir det inte mkt personligt i dem om vad barnen gjort den och den dagen eller så. Men, vill jag ha sådana inlägg i bloggen så kan jag ju skriva ett sådant direkt och lägga upp direkt istället. Enkelt, smidigt och bra!

Tänkte också försöka använda bloggen mer till att skriva upp många tokigheter som H just nu säger. En del sååå roliga att man bara måste komma ihåg dem tills han är vuxen. :-D Vi får se hur den planen går...

Här är iaf vår mästerfotograf in action förra sommaren. Det var illhett ute! A låg och pustade på en dyna under äppelträdet, H sprang omkring och fotade A i bara blöjan. Gullepojken! Layouten är gjord till en färgutmaning på Swescrapbook. Gå in och titta vad de andra duktiga tjejerna skapat!
masterfotografen fargutmaning v44

03 november, 2010

.: Måla på chipboard :.

Fick med en hel massa chipboard i senaste kitet från Studio Calico och jag är verkligen helt värdelös på att använda just chipboard om det inte är alfabet. Så, här utmanade jag mig själv till detta. Målade dem i olika glada färger och använde matchande papper till. Roligt att kladda naturligtvis, annars vet jag inte om det var en så himla avancerad layout. Tjusigt motiv om inte annat! ♥

sotast

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...