25 april, 2009

.: En nöjd och glad bebis = nöjd och glad mamma :.

Har ammat båda våra pojkar i drygt ett år vardera och inför barn tre så har jag inte haft några andra tankar än att jag även skulle amma vårt tredje barn. Visst jag vet att det inte fungerar ibland, men eftersom det har gjort det innan så har jag i stort sett utgått ifrån att det ska göra det även denna gång.

Sessan lärde sig att ta ett ordentligt tag redan på BB och väl hemma så tycker jag det har fungerat som det ska. Hon har varit nöjd och glad, sovit en hel del - men det är ju inget ovanligt när man är liten bebis. Så jag har inte oroat mig särskilt mycket. Fram till igår, när det visade sig på BVCs våg att hon efter att ha vänt i viktkurvan (som vi åtminstone trodde) - igen hade tappat, om än bara 20 gram, så iaf gått ner lite. BVC-sköterskan fixade iaf en tid till oss till amningsmottagningen i stan och idag har vi varit där på återbesök. Så himla härligt att få komma till ett sådant ställe som både lugnar och hjälper till på ett så bra sätt. Nu känner jag mig lugn och trygg igen i att amningen ska komma igång som den ska och att vår sessa ska gå upp i vikt inom det snaraste. Vi har vägning på BVC på tisdag igen.

Hur eller hur så sitter jag nu med en elektrisk pump och pumpar ut mjölk efter att hon ätit som vanligt och sedan ger vi det också. Allt för att hon ska få i sig mer. Innan har hon helt enkelt nöjt sig med det lilla hon själv sugit i sig. På amningsmottagningen sa de att det brukar vara ungefär 40 ml, men att bebisar när de är ungefär tre veckor ska äta uppemot 100-150 ml - sen är ju naturligtvis ALLT individuellt. Vi vuxna behöver ju inte heller alla äta samma mängd mat för att bli mätta. ;-) Syftet med allt detta är att få i henne mer, så att magsäcken tänjs ut och att hon sedan då ska "förstå" att hon behöver mer mat och då kunna äta allt själv. Detta var tydligen mkt vanligt. Jag är iaf glad, vi har fått i henne mängder med mat sedan vi kom hem vid 17-tiden idag och nu är hon mer än nöjd. En nöjd och glad bebis = nöjd och glad mamma!

21 april, 2009

.: Det blev en rooooooosa! :.

Japp, en roooosa bärsjal blev det och nu väntar jag bara på att den ska komma hem så att vi får inviga den - jag och sessan!

Idag har jag bakat bullar! Det är visst någon som fyller år i morgon. Det är inte jag eller något av barnen. Sambon... Ska till Nybro också i morgon och hämta en tårta. Annars händer inte mkt. Jag har oerhört svårt för att närma mig scrapbordet. Idag fick jag hem ytterligare ett kit från Studio Calico. Det ligger redan två orörda kit på skrivbordet och väntar och nu ännu ett till. Det känns trist att jag inte orkar, har lust, eller vad f.. det nu handlar om. Har 1000 och åter 1000 bilder att skapa efter. Något jag grämer mig lite över är att jag inte dokumenterat under den här perioden av stilje. Inte har jag så gott minne...!? Naja, det får bli vad det blir av det hela. Måste också bli 1000 ggr bättre på att plocka fram kameran och fota vår vardag. Herreguuud vad kass jag är på alla dessa saker. Skärpning!

I morse gjorde H storstilad entré till dagis också. Kaskadkräktes rätt över sin bror... Det blev till att vända i dörren för honom och han blir hemma i morgon också. Även om vi nu inte tror att han har haft magsjuka så är det bättre att vara helt säkra än att skicka honom för tidigt dit... Det vet man ju själv vad man tycker om att barn som haft den sjukan kommer för tidigt till dagis.

19 april, 2009

.: Vilken färg? :.

Ja, kort och gott - vilken färg ska jag välja på min sino?

Här är alternativen!

13 april, 2009

.: Dagen i bilder :.

dagens foto helt har fallit ur mina tankar och inte blivit något sedan i januari så tänkte jag iaf visa er denna dagens bilder i ett urval. Håll till godo!

Prinsessan firade en vecka med att bara för första gången hemma och visade sedan upp sitt hår med självfall. Sååå sööööt!


H. gungar och är så glad! Det kittlade i magen upplyste han oss om. :-)


H. är gladaste killen i byn!

En lika glad kille visar stolt att han minnsann kan klättra uppför repstegen nu.


Två härliga pojkar på väg upp till rutchkanan.


Å den andra gladaste killen i byn (ja, det kan faktiskt finnas två!)...

10 april, 2009

.: Vår prinsessa! :.

I måndags kom hon till oss. Lilla sessan! Så bedårande söt, så underbar! Livet är bra härligt! Nu tar vi det bara lugnt, ammar, sover och leker med storebröderna.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...