29 maj, 2008

Faktiskt riktigt nöjd!

Med denna:

Satt och pulade lite med den igår kväll och är väldigt nöjd med resultatet. Vad tycker ni? Materialet kommer till största del från Studio Calicos underbara paket.

Förresten så var det första gången jag scrappade med foton utskrivna på matt fotopapper. Det blev läckert! Ni som är mer vana användare av matt fotopapper, blir det lika härligt när man framkallar på sådant?

28 maj, 2008

Frågor + dess svar

Hittade de här frågorna i Lindzis blogg och har inget bättre för mig så jag svarar på dem också.

När gick du upp idag? Ungefär vid sju efter att jag väckts av två skrikande barn som ville ha välling snabbare än snabbast.

Diamanter eller pärlor? Pärlor säger jag då, diamanter ser så flådigt ut, men kan vara fint någon gång ibland. Svårt det där. Beror helt på sammanhanget juh!

Senaste filmen du såg på bio? Oj! Vad kan det ha varit? Känns som om det var minst två år sedan jag var på bio. Ja, det var nog sommaren 2006 när jag var gravid med H. men jag kommer inte ihåg vilken film vi (jag och sambon) såg??

Favorit TV - program? Nu har Klass 9A slutat, det var faktiskt bra, Barnmorskorna är också bra. Har inte sett det heller på några veckor - det kanske också har slutat? Vilken koll jag har! ;-) Nä, annars tittar jag inget på tv. Nyheterna ibland...

Vad åt du till frukost? Havregrynsgröt med lingonsylt och lättmjölk. All time favourite!

Din favoritmat? Sambons härligast lasange med västerbottenost. Yummmi!

Vilken mat gillar du inte? Chili con Carne, ärtsoppa

Vilken är din favorit - CD för tillfället? Jag tycker om Lars Winnerbäck och lyssnar bara på honom via datorn, ingen direkt koll på den bästa av hans skivor... Har inte tid att hålla koll på det.

Vilken bil kör du? Saab 95 kombi.

Vilken är din favoritmacka? Lingongrova är verkligen en favvis som alltid kommer att vara med. Grova bröd är det bästa som finns! Det får gärna vara keso, tomatskivor och salladskrydda på.

Vilka mänskliga drag kan du bara inte med? Egoism, skvaller, skryt

Vilka är dina favoritkläder? Nu är det knickers, klänning, jeans och en kofta. ja, inte allt samtidigt, men... ja.. ni förstår.

Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då? Kreta med min familj och softa i sol, värme och hav. Gött!

Favoritmärke? På dator: Was?

Var vill du dra dig tillbaka? Hos min familj.

Favorittid på dagen? Jag är en kvällsmänniska av rang!

Var är du född? I Umeå

Vilken är din favoritsport att se på? Ishockey

Coca Cola eller Pepsi? Pepsi Max är faktiskt gott också!

Fotboll eller ishockey? Det svarade jag ju på ovan.

Är du en morgonmänniska eller nattuggla? Nattmänniska, väldigt seeeg på morgnarna, vilket inte ungarna är...

Pedikyr eller manikyr? Manikyr. Svårt bara att få ha det snyggt på denna årstid med allt trädgårdsarbete.

Några spännande nyheter att berätta för oss? Ja, jag är inte gravid, vi ska inte gifta oss och jag har sökt tre lärartjänster.

Vad ville du bli när du var liten? Journalist

Bästa barndomsminnet? Alla härlig somrar i Blacke, i stugan och hos mormor och morfar

Varit i Afrika? Inte alls.

Nånsin rullat in någon i toapapper? Finns det folk som ägnar sig åt sådant?

Varit med om en bilolycka? Inte personligen. Dock väldigt nära när vi var på väg hem en sommar. En dåre som körde i kapp med en annan dåre på E4:an. Det smällde mellan den ena av dem och en annan bil, vi låg snett bakom. SÅ läskigt!

Favoritdag i veckan? Fredag

Favoritblommor? Liljor, Surfina m.fl.

Favorit - snabbmatsrestaurant Sibylla eller kinamat? MAX - såklart!

Äger du en cykel? Ja, den fick jag i 26-årspresent.

Vem fick du senaste mailet från? Helén

Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? Nej, tack, inga fler krediter. Men, jag skulle gärna få pengar på IKEA, många olika byggmarknader, handelsträdgårdar etc.

Läggdags? Alldeles för sent egentligen.

Senaste personen du delade en middag med? Familjen

Vad sysslar du med just nu? Ingenting. Försöker hämta inspiration till en layout, men det går dåligt.

Favoritfärg? Turkos, svart, vitt, rött och rosa

Hur många tatueringar ? Inte nån.

Det var mina svar. Återkommer till vilka jag ska utmana. Sambon vill visst låna datorn. Vi är i planerastadiet kring en tågresa upp till Norrland...

Edit: Jag utmanar Annika, Malin, Ulrika & Minimalla

27 maj, 2008

Bara två nya layouter + en fråga


Senaste tidens layoutskörd. Det blir inte mycket och det blir inte bra. Det är väl allt jag har att säga...
Å ja, funderar på att byta blogg... wordpress verkar trevligt, men vad är det för skillnad på wordpress.org och wordpress.com? Vilken använder ni som använder wordpress?

25 maj, 2008

Musik då! nu?

Såg att denna layout blivit upplagd på swe nu i kväll så då kan jag blogga den också. Den handlar om min favoritmusik då och nu. Gjorde den innan jag hamnade i denna djupa scrapblock som jag befinner mig i. Trots allt så har jag scrappat lite i kväll. Känner mig inte alls på topp. Är trött, har noll aptit och mår illa. Visste jag inte bättre skulle jag tro att jag vore gravid. Men, det är jag inte, så tro inget sådant. Jag är väl bara trött efter helgens fest, även fast jag inte drack mer än en cider och ett glas rödvin. Felet kanske är att jag drack för lite?

Å, jo, till kvällens scrap blev jag superinspirerad av en artikel på Scrappiz som handlade om att använda citat till journaling eller rubriker. Jag hittade en mkt passande rubrik till ett foto och satte igång. Nu är den inte helt klar än, men en bra bit på väg. Får ta mig an resten av den i morgon. Nu bara måste jag sova. Men, först, layouten om musik...

24 maj, 2008

Yes!

Barnen har vi lämnat hos farmor och farfar, magsjukan är som bortblåst (även om jag har känt efter väldigt mkt de senaste dagarna) och partymusiken är på. Vi kan åka på 140-årsfesten. Å jag är såååå glad! :-D

Boda Borg med aktiviteter och taco buffé, sen efterfest med schlagerfestival. Party on!

21 maj, 2008

Status Quo

Japp! Eller ja, nästan iaf. Såklart så har H och sambo blivit bättre, men det är inte bra. F är fortfarande dålig, som igår ungefär och jag har fortfarande inte fått något. Nu är det för sent att få det om jag tänkt gå på fest på lördag och det SKA jag ju. Så, därför har jag trollat bort alla bakterier och virusar och allt vad som nu kan tänkas smitta mig. Dessutom har jag beställt en frisk familj till senast fredag. Hoppas det håller!



En layout om F och hans bäste vän N som äter semlor. Det var rätt så kladdigt måste jag säga, men ååå så söta. :-) Papper från Making Memories och Basic Grey, chipboardfigurer från BG, bokstäver MM och så punchinella (me löööööv). Här var första gången jag testade att riva även i foton, jag älskar att riva i papper och foton var lika roligt det.

20 maj, 2008

Sjukt här hemma

Tji fick jag som trodde att inkubationstiden för magsjukan här hemma hade passerat. Alla pratar alltid om 48 timmars inkubationstid, men detta har då minnsann tagit längre tid. Alla av det manliga könet här hemma har nu magsjukan. Eller, ja, F börjar må bättre ska jag ju säga... Just nu sitter jag mest och väntar på att jag också ska få eländet. :-( Vill och måste bli frisk innan helgen då det är 140-årskalas och vi ska till Boda Borg i Sävsjö och ha kuuuul. Sen är det efterfest här i byn hos kompisar. Vill ju gå på det!Bjuder på något glatt också i form av en layout jag gjort för ett bra tag sedan nu...


Här är det material från april-kitet från Studio Calico. Layouten handlar om Fs stoooora passion för spagetti och köttfärssås. Kan som lite kurios nämna att det var vad han ville ha i morse när han vaknade... Själv tyckte jag att vi först skulle testa med rostad macka och cola/blåbärssoppa/vatten och det har han godtagit. Nu är det bara att hoppas att han får behålla detta. I morgon är det sommaravslutning på dagis och det vill han gå på. Frågan är bara om någon av hans föräldrar kan följa med eller om vi får kalla in hjälp?! Tiden får utvisa...

19 maj, 2008

Lite fakta

För 5 år sedan: Bodde vi i lägenhet i Växjö. Jag pendlade till Diö varje dag. På hösten blev jag gravid med F. Jösses, är det fem år sedan?! :-0

För 3 år sedan: Var F 10 månader. Vi planerade resa till Umeå. Jag blev gravid igen och fick missfall i vecka 13.

För 1 år sedan: Det var underbart försommarväder. Jag och barnen badade varje dag ute i uppblåsbara poolen.

För 3 månader sedan: Var det grått och trist. Lagomt tråkigt vårväder. F på dagis och jag och H på babysim.

Igår: Trodde vi att Fs magsjuka äntligen gett med sig. Vi gick tipsrunda och jag städade insidan av bilen.

Idag: Vårdar jag Fs mage efter bästa förmåga. Förbereder min 5:e majträff.

I morgon: Hoppas jag att F är frisk och sitt vanliga jag.

Om 1 år: Har jag gått ner mina överviktskilon. Jag har ett jobb som jag trivs med och min familj och jag mår bra.

Jag sänder detta vidare till alla! Skriv en länk i meddelanden du som antar så jag får läsa om dig.

18 maj, 2008

Min favorit


Tycka?

Är det inte längre någon som tycker något öht om det jag skapar? Visst, jag skapar för mig själv och min familj, men ibland är det iaf lite trevligt med någon sorts kommentar från mina besökare. Besökare har jag ju trots allt också några få iaf... Lite reaktioner från er. Tycker ni inte om det jag gör? Skriv det då + vad jag kan göra bättre! Tycker ni om det? Skriv det!

Å Annika, jag håller helt med dig om vad du skrev angående detta för ett tag sedan. Det var en klockren analys av läget!

Avstannat?!

Det hela verkar ha lagt sig under natten. Magsjukan alltså. Nu är det diet alá blåbärssoppa som gäller, någon rostad macka bakat utan mjölk kan det nog också bli, samt lite cola. Hoppas hoppas att det inte blir mer nu. Jag orkar inte tvätta mera!

Här är layouten som jag gjorde igår. Å hör och häpna, jag var verkligen sugen på att göra fler, men den sena timmen fick mig att gå och sova istället. På bilden här ser det ut som om den är sned å så, men det är bara min fotografering som varit värdelös. Ska fixa en bättre bild sen. :-)

17 maj, 2008

100 maskiner tvätt... eller nåt!

F har magsjuka och jag har satt rekord i antal maskiner tvätt på en dag. Jag har tappat räkningen. Å så ett sådant bakslag alldeles nyss. Kräk igen, då vi trodde att det äntligen hade vänt. Typiskt! Så, i morgon fortsätter tvättandet. *trött*

Kvällen har ägnats åt att försöka ta mig ur min enorma scrapblock. Jag har caseat denna layout . Tycker den var hur fin som helst och jag vet av tidigare erfarenhet att caseningar brukar kunna hjälpa mig att komma ur scrapblockar. Har använt material från maj-kitet från underbaaaara Studio Calico .

Nä, innan jag ska natta mig själv så är det tänkt att köket ska få sig en omgång också, diskmaskinen ska också startas och vardagsrumsbordet röjas lite. Det har varit en lång och tvättig dag. Äntligen är den till ända. I morgon kan det bara bli bättre... **hoppas jag**

14 maj, 2008

Stämpla utan stämplar

Ett alster som jag gjorde för ett bra tag sedan. Den var till ett uppdrag för swe som lös att stämpla utan att använda stämplar. En av pojkarnas leksakstraktorer var så pass trasig så att jag egentligen hade tänkt slänga den som den var. Istället blev det att jag behöll däcken. :-) Just för att kunna använda dem till sådana här tillfällen.

Här är layouten.

Närbild


12 maj, 2008

Inte som alla andra

Vad jag förstått så har det varit några tillställningar med scrap som förtecken den senaste veckan/helgen...?? Maror, cc eller nåt... Har läst mig till att många scrappat mycket, men jag har inte scrappat nåt. Här är det bara trädgården som får tid. Ja, förutom barnen då såklart!

Därför har jag inget superdupernytt att visa er. Dock några veckor gammalt kan ni få se.

Tadaaaa!


Layout som jag gjort på öppna förskolan. Finns inte jättemkt material där, men man tager vad man haver. De runda pluttarna är jättefina irl iaf. Hur är de här?

Denna har jag också gjort på öf och här hade lite mer material köpts in. Roligt!

Den här layouten gjorde jag söndagen då jag kom hem från mässan i Gbg i slutet av mars. Det gick trögt, det var jobbigt och inledde min aslånga block som fortfarande pågår. Vad är det för fel på mig?

Snart kommer ma-kitet från Studio Calico och jag har knappt rört mars- och aprilkiten. Jösses!

11 maj, 2008

Äppelträd i full blom

Blir en hel del trädgårdssnack nu märker jag, men det är p.g.a att vi varit ute HELA helgen. Så gött! I veckan har våra äppelträd satt riktig fart. Så här ser de ut nu.

Det är samma träd på bild då det hade bäst läge för foto idag, men de andra ser likadana ut. Så underbart vackert!

10 maj, 2008

Trädgårdsdax part one

Vilken härlig dag säger jag bara. Å vad mycket vi har gjort. Ute redan vid 10-tiden i full färd med att gräva om en rabatt och plantera in nyinköpta perenner. Men, det ena medför ju det andra så när vi skulle lägga ett kantskydd så blev vi tvugna att lägga om lite plattor i plattgången också för att få en rak och fin kant (se bild). Efter någon timme med det och diverse badaktiviteter med barnen samt lunch så fick jag äntligen plantera ut mina nya luktpioner (röda), höstflox (vita), rosenstavar (vita och rosalila) och mina blomman för dagen (som inte är en perenn, det är de andra). Klippte efter det gräset och pysslade medans sambon påbörjade nästa rabatt som ska få sig en rejäl omgång i morgon då det ska bli samma underbaaaara väder. Idag har vi haft 27 grader i skuggan. Sååå svettigt!


Dessutom har vi ätit middag ute i trädgården idag. Kycklingsallad med fetaost. Mmmm! Nu ska jag bara ladda över en ny bok till min mobil sen ska jag gå och sova för att orka med del 2 av trädgårddax i morgon.

01 maj, 2008

Bjuder på nygammalt!

Såg att en färgutmaning som jag gjorde som en av de första utmaningarna till swe nu var upplagd på swe. Så härligt skarpa, glada färger. Riktig energibomb! Layouten handlar om när F fyller tre år. Sådana kort som jag brukar tycka är så svåra att scrappa till. Födelsedagar och jular är bland det svåraste och då även något som jag drar mig för att scrappa. Trist för det är ju ändå något jag vill ha i mina och barnens album.

Nåja, här är iaf layouten.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...