30 mars, 2008

.: Alla mina härliga inköp :.

Har haft en helt underbaaaar helg i Göteborg. Hela lördagen spenderades på mässan tillsammans med underbara Annika och Malin. Efter ett tag kom även Erica och vi fikade. Då var även Cama med... Får se om det kommer bildbevis sen. ;-)

Tog oss 40 minuter att komma in då det var sjukt lång kö när vi kom dit vid 11:15. Som tur var gick det ändå rätt snabbt och vid 12-tiden var vi inne. Handlade mycket hos Multiscrap, en del på Scrapaddicted och asmycket hos Scrapperiet. Sen nåt litet hos någon annan. Fikade en alldeles för dyr macka.

På kvällen var jag och sambon på italiensk restaurang och åt gott och drack vin. Stupade i säng redan vid 21:45. Sketslut!

Idag har vi gått på stan. Träffat Gustav den 2:e Adolf, kikat på utsikt från B.Carlssons trappor, fotat lustiga skyltar (vad sägs om en rosa skylt till ett café som heter Delirium och en bild på en rosa elefant... vad får man i munnen där?? ;-) ) . Hittade faktiskt en hel del även idag. Vaxduk till vårt känsliga bord, fotoalbum för alla foton som inte scrappas och för att få bättre ordning i min korthög (såååå jobbigt att leta igenom allt jämt) samt tvålar från Lush (Ajm in lööööv)

Avslutade med att köpa "Punchinellas" på en tygaffär söder om Göteborg. 6½ meter av dessa underbara saker har flyttat hem till mig.

Här är bildbevisen på mina inköp:

Overlays från Hambly, papper från lite olika tillverkare bland andra BG.

Här ses bland annat journalingblock, Bazzill Edge, chipboardformer, overlay, brads och de söta ugglerubonsen från october Afternoon.

Blommorna är från fyra olika burkar (rea från Multiscrap). Vi delade på tre! Rubons från kaiserscrap, bling från Creative café, chipboard från BG.

Punchinella från tygaffär.

Mina alfabet. "Billiga" från Multiscrap, 3 för 120 danska kronor.

Älskade papper från AC, BG samt ett lace cardstock.

Webster Pages

October Afternoon

MM:s "noteworty"
Blandad kompott.

Så ja, nu ska jag bara sortera in allt på sin rätta plats och sedan scrappa lite... tror jag. Ha en fortsatt trevlig kväll.

28 mars, 2008

I morgon bitti bär det av...

...mot göteborg där jag ska gå på scrapmässa! Jag längtar som en tooook! Å längtar lika mycket efter att bo på hotel med sambo, äta gott, slappna av och känna lugnet. Barnen stannar nämligen hos sin farmor och farfar.

Har under dagen igår och lite idag suttit och skrivit ihop en, som det i början var tänkt, liten lista, men det slutade med ja, hur lång som helst lista...


  • Punchinella (undrar jag om det är nån som har sån?)
  • Jounaling-block (Noteworthy, Jenny Bowlin Studio etc.)
  • Rub-Ons (October Afternoon har jäkligt läckra skapelser)
  • Vågiga papper (ja, sånna där som alla har nu utom jag typ...)
  • Sjtärnpapper från Lil' Davies (kolla in denna tjejs layouter så förstår ni vad jag menar)
  • BG Archaic Collection (hyperläckra papper från Basic Grey, meeee lööööv)
  • Papper från American Crafts kan jag nog köpa hur mycket som helst av. Nu har jag bespetsat mig på serierna Spring & summer och Play
  • Thickers (Poolside, Prancer, Platforms m.fl.)
  • Trancparencies (från Fancy Pants, Hambly)
  • Cirkelskärare
  • Album från American Crafts + plastfickor (deras underbara D-ring album)
  • Chipboard Circles (man, woman shapes, butterflies m.fl.)

När jag kommit så långt i den specifierade versionen av min lista insåg jag att detta inte går, det kommer att bli flera sidor långt. Istället skrev jag ner de märken jag vet att jag älskar.

Här kommer nu den listan:

  • Tinkering Ink
  • Jenny Bowlin
  • K & Comapny
  • Collage Press
  • Heidi Swapp
  • Love Elise
  • SEI
  • 7 Gypsies
  • Making Memories
  • Prima
  • Cavallini & Co
  • American Crafts
  • Paper Sourse
  • Pink Paisley
  • Hambly
  • Fontwerks

Sen lär det sluta med att jag tillslut köper en massa sånt som INTE står på min lista ändå, men som jag bara mååååste ha ändå... ;-) Den som känner för att sponsra mina inköp är hjärtligt välkommen att göra det. ;-)

27 mars, 2008

Titellös

Japp, som rubriken säger så är den här layouten utan titel. Tror minnsann att det är den första layouten för mig utan titel. Men, se det går bra det också. Vet ärligt talat inte vad jag skulle kunna ha för titel på denna så det får helt enkelt vara så här. Har gjort den helt och hållet med material från Liten och stor (som Öppna Förskolan fast i kyrkans regi). Märkte nu när jag la in den här att det gröna papperet är grönare här än vad det är i verkligheten. Egentligen är det mer åt det grönbruna hållet... men, jag orkar inte göra om och vad gör väl det om 100 år...

25 mars, 2008

Boknörd? Jag!?

Var helt enkelt tvungen att göra boknördstestet efter att ha läst denna blogg. Här är mitt resultat. Hade säkert varit högre för x antal år sedan... vad kan ha hänt?!?! *hehehe*




Å här är sambons testresultat: *hihi*

24 mars, 2008

Äldre layouter

Här ser ni ett gäng layouter som jag gjorde under tiden jag hade min bloggpaus (ja å dessutom en överraskning på slutet). Den första är till februari-callen på swescrap, vi skulle skapa efter "Kärleken är..." och jag tog (såklart!) ett foto på våra barn och myste till det. Det är inte särskilt svårt att scrappa med så söta foton på sina älsklingar.

Den här layouten är inte om något särskilt tillfälle, men det visar på ett klart och tydligt sätt att F inte alltid gör det man ska med en gaffel, utan användingsområdena varierar otroligt.

F och F sitter på trappan och filosifierar. Det gjorde jag och min morfar också ofta och det var sååå mysigt. *saknar*


Slutligen kommer en layout som jag hade med i min asökan till Scrapbookingmästartävlingen 2007. Här är den: Den var med i "fokus på text" och handlar om Fs fashination över sin leksakskamera och hur mycket han fotade oss alla. I parti och minut var han igång med den.

.: Bidrag till cc:n :.

Har en hel del uppdrag som ligger och väntar på att bli klara, men de får vänta till ikväll iaf. I går och idag har jag scrappat det som jag kände att jag absolut ville scrappa till CC:n på Scrappiz. Först gjorde jag denna efter en skiss.


Ser ut som om den är skev, men det har blivit något konstigt när jag behandlade den i PS, den är rak i verkligheten. F har tagit sig an modellrollen på ett bra sätt. När den nya kollektionen från Me&i kommer så blir han min lille fotomodell. Här har han på sig den superhärliga t-shirten "kronor" och den randiga brallan. *Mysmys*

Idag har jag mer eller mindre slängt ihop denna.


Det är efter teknikutmaningen som de har på CC:N. Det var den jag skrev om i förra inlägget, men som aldrig blev till den då jag inte ville sätta dit 5 öljetter ¨på den layouten. Här är det dock öljetter, även om de inte syns så bra. Det sitter tre stycken på det övre fotot och två på det nedre fotot.

Nu blir det nog inte mer scrappat till cyber cropen utan jag måste ta mig an lite uppdrag för Swescraps räkning.

22 mars, 2008

3D-bidrag till CC

Massa förkortningar i rubriken!

3D vet väl säkert alla vad det står för, tredimisionellt, men CC är betydligt svårare att veta om man inte är scrappare. CC står för Cybercrop, alltså ett särskilt tillfälle när någon har flera olika utmaningar och tävlingar för scrappare, kortmakare etc. Just denna gång är det Scrappiz som har en CC och igår kväll scrappade jag ett bidrag som jag först tänkt ha med i teknikutmaningen (rubrik med 1 ord, 2 foton, 3 mönstrade papper, 4 band eller garn, 5 öljetter). Men, när jag hade satt dit allt utom de 5 öljetterna så tyckte jag att det räckte, ville inte "förstöra" layouten med 5 öljetter som jag dessutom inte visste var jag skulle sätta. Därför blev det ett bidrag till 3D-utmaningen istället.

Snödroppar heter den och är något verkligt unikt. Brukar nästan bara scrappa om mina barn, eller andra människor, men detta är något helt annat. Ååå, sååå roligt det var! Jag har fått blodad tand. Nu ska jag verkligen ta tag i mitt trädgårdsalbum som jag länge tänkt göra.

Sen ett antal detaljbilder som kanske inte blev sådär jättebra fotade. Jag är dålig på att fota detaljer. Hur göööör man??



20 mars, 2008

Sista inlägget ikväll...

Det närmsta påskgubbe vi kom idag. F ville INTE klä ut sig till påskgubbe/påskkärring så då fick H bära stora lasset. I morgon ska vi ta tag i det lite mer. Bättre sent än aldrig och idag har vi haft fullt upp.


Känns som om jag har spammat min egen blogg. Fick bara en sån lust att skriva en massa. Lilla stackars bloggen är nämligen inte bortskämd med att uppdateras så ofta, men nu har den fått känna på lite av hur det är också. Nu dröjer det nog ett tag tills nästa gång. ;-)

Tänkte faktiskt visa några layouter också som jag scrappat under tiden jag hade bloggpaus.

Material från Studio Calicos februarikit + lite gammalt mojjs från gömmorna. F sitter och beundrar en discokula, det blev väldigt häftigt ljus på fotot. Naturligtvis har mamman varit framme med den då väldigt nya kameran och testat sig fram för bästa (med de tekniker hon kan...) effekt. Så skoj!

F fick en verktygsbänk av sin mormor & morfar i julklapp, men på den här layouten är det H som fixar och trixar och funderar hur saker och ting hänger ihop. Så härligt att se ett barn upptäcka världen. Papper och dekos å sånt är från Studio Calico. Lööööve it!


Att vår yngste son älskar mat vet vi och många andra redan. Här är det en Haricot Verts (favoritgrönsaken just nu) som han är på gång att äta upp. Notera tungan! :-) Här är papperen och dekosen och de gröna bokstäverna från ett add-on kit från ovan nämnda butik. Det är det kitet som man just nu kan vinna på Scraputmaningen.

Igår kom jag dessutom på att jag ju gjort en layout till den utmaningen, men, ja, jag fotade den, men så, i morse kom jag på att jag glömde redigera den och skicka in... Sånt som kan hända. Här är iaf den layouten.

Jippie!

Nästa helg är det Nordiska Stämpel -& Scrapmässan. Vem ska dit? Jag ska! Fick en hotellövernattning i Götet av vännerna och sambon var också medbjuden. Så nästa lördag, tidigt i ottan drar vi mot nordväst för att spendera två dagar i västkustens pärla. På lördag ska jag gå på mässa - såklart. Vad sambon ska göra det vet jag inte än, men det brukar alltid lösa sig. När jag har mässat färdigt, ja, jag ska spendera en del också och förhoppningsvis träffa ett gäng trevliga scrapvänner så det lär väl ta ett x antal timmar innan jag är klar. Men, när jag är klar (blir man förresten någonsin klar??) så blir det till att hitta på något tillsammans med sambon också. Det ska bli såååå roligt att komma iväg. Barnen ska stanna hemma på "pensionat farmor och farfar". De kommer att ha dunderskoj!

Sålt fäääärdigt i mars

Jupp, ikväll hade jag min sista visning för denna månaden. Nya tag nästa månad och bara att hoppas på att det inte blir riktigt lika många avbokningar då som denna månad. Helt absurt vad många människor det är som är sjuka nu. Ja, det är den vanligaste anledningen till att folk avbokar träffarna. Ja, å det skulle väl å andra sidan vara den enda bra anledningen till varför det ska komma snö och lite kyla. Frys bort de där jäv.. bacillerna. Här är vi trötta på att vara sjuka en vecka här och en vecka där.

Måtte de ha fetfel!

Enligt smhi ska det komma snö - NU. Det som inte varit någon snö innan den här vintern, varför ska det komma nu? Å det pratades inte om lite heller... tur att det brukar försvinna fortare än fortast här nere... Jag orkar bara inte med snö nu, inte ens denna vinter. Blärk!

18 mars, 2008

Skiss på Swe

Här är mitt bidrag till veckans skiss på Swescrap. Har använt mig av lite från Calico-kitet från februari och sen också från ett av deras add-on kit. Jag tycker verkligen att de sätter ihop kanonfina kit. :-) Löööövli!


15 mars, 2008

Snart bänkar vi oss framför tv:n

Har alldeles precis gjort färdig en tre-rättersmiddag som vi ska äta framför tv:n tillsammans med schlagern.

Här är vad vi ska äta:
Förrätt: Parmarullade sparrisar med vitlök (från senaste veckoblader från vv)
Huvudrätt: Fetaostfylld kycklingfilé med klyftpotatis och tzatziki
Efterrätt: Gratinerade bananer med choklad och mandel som serveras med vanlijvisp

Sen hoppas jag att Charlotte eller Sanna vinner. Absolut inte Christer "dansbandskungen" Sjögren, inte heller Nördman eller BWO (tycker att de är slibbiga), slutligen inte heller Frida feat. Headline, bara så fånig låt. Vilken tur att folk tycker olika, eller hur?! :-)

14 mars, 2008

Ont i mammahjärtat

Har varit inne i stan på lasarettet för att operera Fs knä. Han har nämligen haft en knöl på knäet nu ett tag och vi har fått veta att det är en ofarlig sort, kallad baker-cysta eller något sådant. Informationen har varit tydlig om att den är ofarlig, men i övrigt lite sisådär om exakt vad den kallas. Hur eller hur så var det dags för punktering av den idag. F fick först emlakräm på knölen som skulle verka i en hel timme. Förra gången han fick emlakräm, då på handen, så hjälpte det föga. Han skrek trots det av sticket från sprutan. När en timme hade gått fick han medicin som skulle göra honom något "lullig", vilket den också gjorde. Det gick bara fem minuter så var F mer eller mindre onykter. Han åt glass under tiden, men orkade inte äta upp utan sa att han "skulle schpara den till schen" och han såg dessutom inte bara en utan två Bamse på tv:n. Själva punkteringen var över på 5-10 minuter under skrik och panik och ont i mammahjärtat både här och där. Efter det en timme innan F kunde stå på benen igen och prata rent. Avslutade hela vistelsen på barn med ett hopp i bollhavet. Ett sånt skulle man kanske ha hemma - eller inte. ;-)

10 mars, 2008

Jag börjar om igen

Har haft en alldeles för stor avsaknad av att skriva i min kära blogg så jag börjar blogga igen. Mycket har egentligen inte hänt sedan jag skrev senast förutom att jag scrappat en hel radda med alster. De senaste i ordningen tänkte jag visa nu. De gjordes till skisstävlingen här .

Papper från januari-kitet (studio calico). H har precis stannat upp och står alldeles stilla och tittar rakt fram. Vad tänker han på?

H ser butter ut och jag undrar varför. Han som alltid är ett solsken, eller ja, oftast iaf. Då när detta foto togs var det alltid solsken.

F drar pulkan såklart! Han kan själv! Här är vi uppe i Umeå. Nästan den enda snön vi fått uppleva den här säsongen.


F älskar att äta äpple. Mmmm... :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...