29 januari, 2008

Kaaaatjiiing!

Jag har gjort ett altrat projekt nu till dt-ansökan (DT=designteam). Jag är så glad för jag är också så nöjd. Å det är faktiskt det viktigaste! Det är en sak som jag länge funderat på att altra och nu så äntligen blev det av. Återstår bara att skriva lite om sig själv och det brukar ju aldrig vara något större problem att göra det.

Har bakat en massa bröd idag. Också så himla skönt att få tummen ur att göra det någongång. Annars brukar det också mest bli liggandes (planerna på bak alltså ;-) ). Finns så många andra roliga saker att göra på kvällarna. Scrappa till exempel. Men, idag passade jag på när sambon också var hemma. Ganska bra att ha någon till som kan kolla till barnen ibland om man står med en plåt på väg ut ur ugnen.

Slutligen så har jag också scrappat klart en layout till SWE som jag också är nöjd med. Jag blir faktiskt rätt nöjd med det mesta jag gör nuförtiden. Det är nytt! Det känns bra! Jag är bra! Wow, lite ego-boost sent en tisdagskväll. Det gör gott! Nu ska jag röja i min pysselvrå.

27 januari, 2008

Sneakpeak

Ett projekt som jag har hållit på med till swe ett bra tag nu. Var klar för en vecka sedan, inte nöjd, igår gjorde jag om massor och ändrade lite på en del. Nu får det vara klart!


26 januari, 2008

Söka DT-plats

Blev så glad när jag läste att Scrapaddicted söker ny dt. Det ska jag söka! Har suttit ner nu och scrappat i 30 minuter, en helt ny layout som ska med i min ansökan. Bara litet jobbigt att jag skar mig på ett putspapper, blev lite väl mkt enhendsjobb ett tag, men det går över. Kan visst skada sig på allt möjligt här i världen. Ja, sen har jag valt ut den layout som jag den senaste månaden är mest nöjd med. Återstår altered, kort och den där berättelsen om mig och varför jag vill bli dt.

Huuh, vilken dag det varit idag. F och H har härjat runt som bara den. Vi var ute lite på förmiddagen, men regnet fullkomligt öste ner så vi gick faktiskt in. Märktes sen att det inte var tillräckligt lång tid utomhus. För lite plats i huset... ;-) F sprang och ramlade rätt in i en av deras småstolar så han slog upp ett jack bakom örat. Fick panik innan jag sett hur djupt det var. Fick inte ens kolla först och när blodet började komma visste jag inte vad som hade hänt. Ingen bil hemma heller. Som tur var så var det inte djupt, jag fick tillslut titta och slutligen tvätta upp det och sätta på det psykologiska plåstret (ja, det hade slutat blöda, men säg det till en 3-åring). När plåstret suttit i en sisådär 10 minuter ville han inte ha det längre så det plockades bort, sen var det fullt ös igen.

Vad händer med vårt klimat?

Är det här verkligen så det ska vara kl. 00:45 en januarinatt? Jag undrar vad som har skett med vårt klimat egentligen? Helt otroligt konstigt väder är det iaf. Samtidigt som jag tog den här bilden så vräkte regnet ner likt ett oktoberregn.

Idagens regnrusk klädde jag på pojkarna och mig själv med allt regntätt vi äger och har och ändå kändes det som om jag var genomblöt när vi skulle gå in. Hur som helst så köpte jag årets första tulpanbukett. Jag hjärta tulpaner! Å så en ginst i också så att det doftar ännu godare. Mmmm!

Var bara tvungen att scrappa det här fotot på bröderna. Det är taget i bilen på väg hem från Umeå efter jul- och nyårsfirandet där.


Å den här layouten är om min prins H. En gammal layout som jag gjorde till Utmaningsresan, men som jag aldrig skickade in. Jag gjorde ett nytt bidrag till den veckans utmaning istället som jag blev mer nöjd med.

24 januari, 2008

Jag vågade testa igen!

Haha! Jag tog tjuren vid hornen och testade ps:a igen. Å, det gick bättre att lyssna och göra rätt nu, å då får jag faktiskt säga att det var inte jättesvårt längre. Här har jag två bilder. Före och efter färgförbättring. Ni får väl gissa vilken som är vilken.


Dance like a star!

Hade tänkt visa en nygammal layout. Jag hoppas och tror inte att jag har lagt upp den här innan. Gjorde den redan innan jul och nyår faktiskt. Den handlar om vår lille dansstjärna F. Han har så läkra moves när han sätter igång och oftast är det till Häjkån Bäjkån han ska dansa. Det är sååå roligt att se honom.

PS sucks sometimes

Nästan hela kvällen igår höll jag på med min nya header. Trots att det fanns tydliga och klara instruktioner på Moderskeppet så fixade sig inte allt på en gång. Vet inte hur många ggr jag fick testa att flytta texten jag skrev innan det gick som det skulle. Ååå, bara en massa lager hit och lager dit. Lagret är låst! Bah, som att det är tyckte jag. Men, till slut blev det ok. Fick inte texten exkat dit jag ville, men nu får det vara så där ett tag.

Idag skulle jag så testa tipset från Mikaelas fotofredag på swe. Pyttsan att det blev bra. Inte alls. Jag gjorde säkert fel, eller så är det just det att barnen är vakna och uppe och också vill vara med som gör att jag inte lyckas. Hade tänkt lägga ut en före-och en efterbild, men det blir nada av det. Får helt enkelt ge det ett nytt försök när barnen sover, om jag nu orkar lyssna på det där sprakande ljudet igen.

22 januari, 2008

Ny dag - ny layout på swe!

Såg att en till av mina layouter blivit utlagd på swe idag så då lägger jag såklart upp den på min blogg också. Vi fick i uppdrag att arbeta med knappar, band och garn på våra alster och här är mitt.

Å den här förkylningen vill inte lindras. Är hur täppt som helst i näsan. Riktigt jobbigt är det och inte finns direkt orken till att scrappa något heller. Har värk i kroppen med. Hoppas det ger med sig till i morgon, eller åtminstone lite. Det är ju babysim! *vill*

21 januari, 2008

Första på swe



Mina första layouter blev idag publicerade på swe. Fick uppdraget att jobba efter en skiss, vilket jag älskar. Blev verkligen nöjd med båda två. Omedvetet är det faktiskt att de blev så pass lika i upplägget (trots att jag arbetade efter samma skiss), det var nämligen först meningen att jag skulle ha layouten J till en annan grej, men så passade det till slut inte till det så då blev det som det blev. :-) Också ett bevis för att bara för att skissen visar ett foto på bilden så behöver det inte betyda att det ska vara det.

Å, ja. Det har varit en helt underbar helg i Kolmården. Jag säger bara ett ord! Wow!

18 januari, 2008

Weekendresa mott norr!

I helgen åker jag och x antal tjejer/kvinnor till Kolmården. Vi ska bo på Vildmarkshotellet. Vi ska ha roligt, titta på nya Me&I-kollektionen, äta gott, umgås och, ja, bara ha det trevligt. Avundsjuk? Hihi, ni får vänta till den 8/2 innan ni får se kläderna. :-)

Så länge får ni hålla till godo med två av mina layouter som jag gjort den gångna veckan. Har använt material från mitt månadskit när jag har skapat dessa. Ja, faktiskt bara från dem, om jag bortser från den röda akrylfärgen på den första. Älskar de gröna, sköna blommorna. Annorlunda och härliga!

En något lite sur F, så som det kan vara lite då och då när man är tre år (och för all del annars också iofs). Detta är Fs lite trots-sura min.


F fick skidor i julklapp som jag skrivit tidigare. Här är en layout om när han första gången skulle bege sig ut på dem. Halt, men stabilt! Så länge det var plant, när det började slutta ens bara yttepyttelite så ramlade han på rumpan många gånger. Det frestade hans tålamod mycket, men han var ack så duktig lilla plutten.

17 januari, 2008

Utmärkelse å lite nytt

Har fått en så fin utmärkelse från både Pylle och Minimalla .



Blev glad över att jag skänker sån glädje runt om i bloggvärlden med min lilla blogg. Nu är det meningen att jag ska skicka denna vidare till mina favoritbloggare, men jag tror de flesta nog redan har fått denna så jag låter er som står på min bloggrundelista och andra ta för er av den helt enkelt. Ni är alla stor inspiration för mig.

Sen så har jag scrappat lite nytt också. Som, hör och häpna inte är till swe. Here it goes!

En layout om när H lärde sig att stå på alla fyra. Kort här efter så kröp han som om han aldrig gjort annat. :-)

Julkort 2007 helt enkelt. Nästan allt material är från Studio Calico.

14 januari, 2008

Ordverifiering?

Vill bara veta om ni måste skriva in kod när ni skrivit klart en kommentar hos mig? Jag har nämligen det inställt på att det inte ska vara så, men det verkar vara det ändå...

Edit: Har nu ändrat i inställningarna. Hade verkligen inställt på att det inte skulle vara ngn granskining, men ändå var det det... Är det utan granskning nu?

12 januari, 2008

Hur gör jag en snygg header?

Plockade bort min slide. Kändes inte riktigt ok längre, men nu vill jag ha ngt annat. Många har så fina headers nu. Hur gör ni? Skriv gärna bland kommentarer hur ni har gjort era och också en länk så jag kan se resultatet av vad ni har gjort.

Hela julen traskar ututut...

Städat ut hela julen i veckan. Började i torsdags med att ta ner gardiner och ljusstakar. Idag har jag satt upp de vanliga gardinerna igen. Så skönt att ha det överstökat nu. *pustar ut*

Var en sväng till Kosta idag också, då Fs vinteroverall har blivit på tok för liten. Vi trodde väl i vår enfald att den skulle räcka hela vintern, men ack så fel vi hade. Hittade egentligen ingen overall som vi tyckte att wow, den vill vi att F ska ha. Lite kräsen är jag ju trots allt. Men, utbudet var inte så stort. Funderade över saken på Waynes Coffee och det hela slutade med två kit. Ett som han med lätthet skulle kunna ha nu när det är mer oktober/novemberväder än januari. +7 var det häromdagen och idag har det varit 4 plusgrader. Dessutom så ösregnade det i natt, å då snackar vi verkligen ösregn. Ett vind-och regntätt kit (byxa och jacka) sen naturligtvis också en overall. Jag som norrlänning vägrar tro att vintern är över nu. Det kommer liksom alltid ett bakslag. Även om det sägs att våren brukar börja i februari. Det kan vara kallt ändå... Just av den anledningen blev det även en overall!

Nu har jag skapat mitt första alster från månadskitet. Blev tillslut väldigt nöjd, även om det inte känns riktigt Maria:igt. Har inte fotat den eller så, tyvärr, det blir ingen titt. Återigen måste jag säga att sammansättningen av papper, dekos och dyl är fenomenal. Efter ett kit tycker jag mig kunna säga det. Har ju faktiskt tittat på de tidigare kiten också, om än bara via webben.

11 januari, 2008

Inte visad, eller?


Nej, jag tror inte att ni sett den här tidigare. Gjorde den ett tag innan jul när jag var inne i stimmet med att använda mönstrat papper som bakgrund. Känner nu när jag ser den här layouten att jag saknar det. Måste göra fler layouter med mönstrat som bakgrund. Det blir så fint och ramar in mer på nåt vis. Tycker jag nu, kanske är bäst att tillägga. Det fanns en tid i början av min scrapparkarriär när mönstrat papper lyste med sin frånvaro. Det har jag flera exempel på. Dock inget jag visar här och nu. Återkommer kanske till det som någon slags utmaning. F har iaf plockat en näckros som han så fint ska ge till mig. Plutten! :-p

Sitter precis och skapar för Swescrapbook. Det mesta skapas faktiskt dit just nu. Men, jag fick ju mit Calico-kit igår och det har jag börjat fundera lite mer på hur jag ska använda. Det var ju så enormt mycket fina saker. Rekomenderar varmt att bli medlem där och prenumenera på kit. Ungefär 300 kronor inklusive frakt och allt sånt. Kiten innehåller massa fint. Titta bara!

Har återställt den förstörda layouten också. Fick hem alla mina 70 papper, eller hur många det nu var, som jag beställde från Pappersbiten. Tack så mkt för den snabba servicen, Sanna. Tror nog att jag beställde nästan alla orangea papper som fanns i hennes butik och jag fick det jag ville + en massa annat finfint. Sambons kommentar när jag öppnade paketet idag var: "Så stort paket för ett papper!?". "Ja, det är väl klart, jag beställer ju inte bara ett papper heller". Det blir dyrt i längden. Men, nu har jag ett ordentligt basförråd på Bazzill igen, det började nämligen tryta. Beställde en massa roliga färger också som jag inte haft tidigare. Ska bli extra skoj att sätta tänderna, ehuumm skärmaskinen menar jag såklart, i dem.

10 januari, 2008

Ääääntliiiigen!

Gert Fylking-mässigt utropar jag idag samma ord som han en gång myntade, Äntligen! Ja, äntligen kom mitt kit från Studio calico. Inte för att jag har väntat särskilt länge, men väntan är alltid lång ändå. Superduperfina saker var det med iaf. Det ska scrappas mkt av det kan ni tro. Jag förstår inte hur billigt det kan vara att beställa från USA, å då var ändå nästan 1/3 av priset frakt. Då är ju sakerna ännu billigare. Min plånbok skulle nog inte må bra om jag bodde där eller om jag var på resa där...

Ägnade kvällen igår åt att försöka rädda min layout som jag skrev om innan, men det gick inte. Beställde istället 70 bazzill från Pappersbiten. Nåt av de papprena ska väl passa kanske... ;-)

Näehä, nu ska jag kolla lite på alla fotoutskrifter jag just gjort till ett lite hemligt projekt. Å sen får vi se om jag orkar börja scrappa eller om jag lämnar det tills i morgon istället.

09 januari, 2008

Gaaaah!

Skulle precis sätta mig ner och scanna av mitt senaste bidrag till swescrapbook, men det blev dessvärre inget av det. F har nämligen varit här inne i datarummet/scraprummet och målat med diverse olika pennor på HELA layouten, på fotot, på dekorationerna, på allt, precis allt. *morr* En av pennorna hade han också helt sonika lämnat utan kork på bordet. Kan inte vara arg på honom, men på ansvarig här hemma som inte har haft koll på vart F har varit. Trist och tråkigt när jag verkligen var kanonnöjd med det bidraget. Har inget till sånt papper i exakt den kulören, vilket det verkligen måste vara för att passa så bra som det gjorde. Å ni vet väl hur svårt det är om man varit nöjd med ngt och sedan inte kan göra samma igen, då blir det ju bara en halvblesyr. Så, ja, vad ska jag göra? Det blir nog en tur till Växjö på fredag för att se om jag kan få håll på ett sånt papper. Tveksam om de har ett, men jag måste ju ge det ett försök iallafall.

*morrar vidare mot ett stökigt kök*

08 januari, 2008

You and me!

Här är en layout som jag skapade när jag skulle ansöka om att få vara med i Veckans skiss inspirationsteam. Ingen framgång där, men jag skickade den till Swescrapbook istället. :-)

06 januari, 2008

Titta här igen...

Fick en jättetrevlig förfrågan innan jul. Frågan var om jag ville bli inspirationsdesigner för Swescrapbook. Klart jag ville sa jag och nu kan ni se detta här på pränt! Jag = GLAD!

Titta här...



Bild från www.nikon.se

Vi köpte den i julklapp till oss själva innan vi åkte hem från Umeå. Fick kanonpris på den från detta ställe. Nu fotas det mer än någonsin här hemma och jag är sååå glad!

05 januari, 2008

Kittävlingsbidraget

Här är vad jag skapade strax innan vi åkte iväg på julsemester till Norrland. Bidraget skickades till Stellas kittävling, men det gick som det brukar för mig i tävlingar. Denna gången orkade jag inte bry mig, precis som jag har sagt till mig själv att inte göra heller. Det var kanonfina bidrag som knep pallplaceringarna. Grattis till er alla!

Här är mitt bidrag Min pappa


Å, under julhelgen fattades också beslutet om att börja prenumenera på månadskit från landet over there. Från och med januari månad kommer det att dimpa ner härliga kit härifrån. Längtar så tills det första kommer.

03 januari, 2008

10 bästa layouterna 2007

Vill ju också visa de layouter som jag tycker är mina 10 bästa från 2007. Om än att jag är lite sen med uppgiften, men jag har inte varit hemma... Här kommer de, utan inbördes ordning. Sen så har jag inte kunnat välja bland alla. Har flera layouter som jag inte kan visa ännu av olika anledningar. Många av dem mina favoriter!












I'm back!

Åter i Småland efter en nästan två veckors lång semester i Umeå. Alltid skönt att komma "hem". Julen har firats av ordentligt. Otroligt många klappar till pojkarna och även till mig och sambo. Tyvärr fick vi ingen vit jul i år, men några dagar senare kom snön och då fick F använda sina skidor som han fick i en av sina julklappar. Tänk att han blivit så stor, lilla pojken.


Nyår firade vi hos vänners vänner. Tolvslaget och fyrverkerier firades av inomhus då tre av festens deltagare var 1-åringar och en 2 månader. Åt iaf en god trerättersmiddag och skålade en del i glada vänners lag. :-)

Igår körde vi hela vägen hem igen. 110 mil i bil, 14,5 timme senare var vi framme. Vi har snälla barn! Å hua, vilken dålig och dyr mat vi åt på en vägkrok söder om Stockholm. *uerk* Kan också tillägga att jag hade ordentlig träsmak i rumpan när vi stannade bilen vid 23:30 natten mot idag.

Idag har H testat snus för första gången - och sista ska jag tillägga. Blev medicinskt kol på VC och sedan har han kräkts två gånger. Lilla pojken!

Nu sliter det i scrappartarmen, så jag ska sätta mig ner en stund med det. Försöka få lite ordning på skrivbordet först och främst. Städa undan spåren från julkappsinslagning och dyl. Men, sen...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...