30 november, 2007

En sak som alla med treåringar vet har vi fått erfara idag - igen! Det är inte lätt att handskas med en trotsig treåring i butik. Idag var det skoprovning som gällde. F måste ha nya vinterskor då han redan vuxit ur förra vinterns. Varför växer småbarnsfötter så snabbt? *muttrar* Hur eller hur, så hade vi efter en snabb visit i Nybro, där vi köpte så coola svarta julgardiner med häftiga tomtar på samt finfina kort på småpojkarna samt bytte fyra rosa molnörngott a´la Meandi mot två grå och två gröna (tack Malou), begett oss mot Kosta. Stället där alla julklappar kan inhandlas under ngr tak. Du slipper dra iväg ändå in till stan och trängas med alla andra barnvagnar och stå i alla dessa oändligt långa, fasliga köer. Usch! Här gick allt nästan snabbt och smidigt. Om, vi inte hade gått in i skoaffären... Där gick verkligen allt snett.
För det första. Varför ska barnskor kosta halva plånboken?
För det andra. Är det lagen om alltings jävlighet att just precis den storlek som hade passat Fs fötter absolut bäst var slut så vi var "tvugna" att prova de som kostade ännu mer än halva plånboken?
För det tredje. Varför ställa upp en pyntad julgran med tillhörande inslagna fejkjulklappar precis där barnskorna står så all uppmärksamhet slits från just skoprovning till just den där förb... julgranen?
För det fjärde. Varför, jag säger varför görs inte alla skor av samma storlek i samma längd? Som det var nu så provade vi ett par 25:or, ett par 26:or och ett par 27:or till F och de föll alla inom ramen för vad F kunde ha och det skiljde 3 m.m på längden. Varför finns det alltså inte en standardlängd på en storlek 26 tex så att jag som förälder vet när jag kommer dit efter att ha mätt ungens fötter.
För det femte. Det skulle bli så mkt enklare om det vore så, förstå ni det skotillverkare?! *morrar igen*

Å dessutom behöver jag säkert inte tillägga att det inte blev några skor till F. Han hävdade bestämt själv att han visst kunde ha sina 24:or som han har hemma innan han helt sonika slängde sig rätt ner på mage bakom julgranen och gnällde fram ett: Jag är trött! Sen att det knappt går att få på honom dem är en helt annan historia. Han får väl ha det så ett tag till. Tomten kommer ändå att komma med ett par, men hur vi ska göra för att få veta vilka som passar bäst det vette 1000. Lätta att få på för honom själv ska det vara, för helt plötsligt så kan han ju nämligen ta på sig sina vinterskor (som han knappt kan ha) helt själv. För er som inte har barn så kan 3-åringar det mesta själv och i nästa ögonblick så kan de inte just det de alldeles nyss kunde hur enkelt som helst. Det är inte lätt att veta när liksom...

Ja, å nu ska jag på något smidigt sätt berätta att jag tänkt visa ännu fler layouter. Men, detta blev inte alls smidigt, bara klumpigt. Jag visar dem ändå!




Alla har varit bidrag i utmaningsresan. Tuf tuff tåget blev faktiskt tvåa. Hipp hipp hurra vad glad jag var då! Själv är jag mest nöjd med Smutsiga, och det gick rätt bra för den också, sjätte plats! Liten och tuff är en orgie i lime, rätt söt, men jag förstår varför det inte gick bättre för den. Undrar precis hur det kommer att gå denna vecka. Synd att jag var såååå seeeeg i starten av den här tävligen.

29 november, 2007

Nya layouter

Här är ett gäng nya layouter som jag äntligen har scannat och fixat till. Nytt är att jag numera skriver in Marajjahs rätt över ansiktet själv. Vet inte hur jag ska lyckas få dit ett copyrightmärke också (redigerar i PS). Är det någon som läser som vet hur man gör så kan ni ju försöka förklara för mig. I wanna know!





25 november, 2007

Bryter tystnaden

Tror nog att jag har kommit på vad allt det jobbiga är och har varit med att ladda upp mina layouter på bloggen. Förutom att kommentarerna varit få, men så får det vara! Vill folk inte kommentera så får de väl låta bli. Jag har iallafall börjat tycka att det är roligt att scrappa igen. Det har gått bra i Scraputmaningen, jag är mkt glad över det. Förra veckan blev jag t.o.m tvåa. Men, det som är sååå drygt är att scanna och/eller fota layouterna. Det tar ju sån jä... (ursäkta språket) tid i anspråk. Som det är nu har jag väl ungefär 15 layouter här hemma som jag skulle vilja visa upp, men som jag inte fixat ännu så det blir nada med det.

Däremot ska jag passa på att tacka Ulrika för den underbara lilla blomman som damp ner i brevlådan i fredags. Tack så mkt! :-)

Nu ska jag faktiskt scrappa igen. Det är så skoj och dessutom har jag framkallat nya foton, somriga och fina. Längtar verkligen till barfotaväder igen.

08 november, 2007

.::Paus!::.

Har fått underbara blommor från Monica och Jen. Tack ska ni ha tjejer!


Vill också meddela att jag kommer att göra en paus från bloggandet nu och en bra tid framöver. Jag hänger inte med i det hårda trycket på tävlingar hit och dit och kommentarer här och kommentarer där, men nästan aldrig i min blogg (all heder åt er som ibland kommenterar, ni är sååå gulliga!). Jag hinner inte med mig själv längre bara för att jag känner att jag måste vara med och tävla överallt. Å då jag ändå aldrig vinner och/eller får kommentarer/blir DT någonstans överhuvudtaget kan jag ju lika gärna spara alla mina alster här hemma utan att visa upp dem för andra än för de som jag gör dem för, nämligen min älskade familj. Dock kommer jag att slutföra mitt deltagande i Utmaningsresan och visar därför också upp mitt bidrag i den sjätte deltävlingen där man skulle använda något med tyg på sin layout.

04 november, 2007

En massa scrap i helgen!

Fick flera layouter scrappade i fredagskväll. Satt nog uppe till 1-tiden iallafall och det flöt på som attan. En av layouterna var till Scraputmaningen, trodde jag då. Nu visade det sig att jag hade läst väldigt dåligt på instruktionerna så det blev inte alls det bidraget. Som tur var så hann jag med att göra en till layout ikväll som jag nu har skickat in.

En av anledningarna till att det flöt på så bra tror jag var att jag plockade fram gamla foton på F. På alla fyra layouterna är det nämligen han som är motivet (ja och hans mormor också på en av dem). Så roligt det var att fixa ihop några till från hans bebisperiod och fotot till Cool pojke kan jag bara inte förstå att jag inte har scrappat tidigare. Han är ju såå sööööt på det! Dessutom är det så att jag när jag plockade fram alla hans bebisfoton som fortfarande inte är scrappade som jag insåg att F och H trots allt är rätt lika varandra. Har faktiskt inte tyckt det innan...

Här kommer alla de layouterna som jag knåpade ihop.




01 november, 2007

Misstaget!

Vet inte vad det är med vår dator, men riktigt frisk verkar den inte vara iallafall. Varje kommando jag vill att den ska genomföra tar evigheter. Samma sak är det med en sådan enkel grej som att skriva i bloggen. Det går seeeegt! Jag bara väntar på den dagen då vi måste formatera om datorn...

Hur som helst så har jag gjort ett bidrag till Stellas tävling där man skulle ha med ordet "Misstag" i titeln. Mitt bidrag handlar om när vi i somras klippte F. Det blev alldeles för kort och han passade aldrig i så kort hår. Vi klipper honom aldrig mer så.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...