24 juni, 2007

Utmaning!

REGLER:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir “tagna” ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit “tagna” och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Ok, ujujujuj vad svårt detta kommer att bli. Har medvetet låtit detta ligga och gro under midsommarhelgen för att eventuellt kunna komma på något lustigt, konstigt, men, tja, det var inte lätt. Me, här kommer det...

1. Ofta när jag är ute och går med barnen i barnvagn så räknar jag till 10 flera gånger i rad, detta för att det känns som om det går fortare då. Ja, å jag gör det annars också när jag är ute och går... Dock aldrig inomhus!

2. När jag ska sova måste jag ha en speciell kudde att hålla om för att kunna sova. Har jag inte den somnar jag förvisso, men det tar längre tid. Min "snutte". ;-)

3. Jag är galen i bröd, särskilt hembakt. Kan äta tills jag storknar!

4. Jag är en icke botbar scrapoholic med tillhörande shoppingbegär på scrapprylar! :-D Två missbruk i ett så att säga! *värsta sorten* ;-)

Å nu kom vi till punkten då jag inte kommer på med vad det verkar. Det här inlägget är det inlägget som jag hållt på att skriva klart längst tid av alla inlägg...

5. Jag har bara läst en skönlitterrär bok sedan Filip föddes. Det är underligt eftersom jag älskar att läsa i vanliga fall. Gissar att det handlar om tid! Läser dessutom annat, en massa föräldralitteratur och tidningar om inredning och dyligt!

6. Har jag väl fått en ruga (oftast på sommaren efter myggor, knott och andra elakheter) så kan jag inte låta bli att pilla på dem. Det är så roligt! :-D

Hur eller hur så utmanar jag Jo79, Annika5064, Skumpis, Hanna, Ltannerfalk & Kikkan. Good luck, girls!

17 juni, 2007

Värt att läsas!

"Livets stenar"

En filosofiprofessor stod framför sin klass och hade några grejor upplagda framför sig på katedern. När lektionen började, tog han upp en stor tom glasburk och började fylla den med stenar, ca 5 cm i diameter. Därefter frågade han klassen om burken var full? Klassen höll med om att burken var full.

Professorn plockade då upp en låda med grus som han hällde i burken. Han skakade sedan lite lätt på burken och gruset föll naturligtvis på plats mellan de större stenarna. När han hade skakat klart frågade han klassen igen om burken var full? Studenterna höll med och skrattade.

Nu plockade professorn upp en låda med sand som han hällde i burken. Självklart så fyllde sanden igen de övriga håligheterna.

"OK sa professorn. "Jag vill att ni ska se på denna burk som era liv.

Stenarna är viktiga saker, familjen, partnern, hälsan, barnen, saker som även om allt annat var förlorat och endast dessa fanns kvar, skulle ditt liv fortfarande vara fullt.

Gruset är andra saker som har betydelse; ditt jobb, ditt hus, din bil etc

Sanden är allt annat, de små sakerna i din tillvaro

"Om du häller sanden i burken först, finns det inget utrymme för grus och stenar.
Det är likadant med ditt liv. Om du spenderar all din tid och energi på de små sakerna, kommer du aldrig att ha plats i ditt liv för saker som är viktiga för dig.

Observera noga de saker som är vitala för din glädje. Lek med dina barn. Ta dig tid att gå till läkaren. Tag med din partner ut för att dansa. Det kommer alltid att finnas tid över för att gå till arbetet, städa, bjuda hem vänner på middag och gå ut med soporna.

Se därför till de större stenarna först, för saker som verkligen har betydelse. Bestäm dina prioriteringar."

Resten är endast sand...

16 juni, 2007

Tre nya!

Här är dessutom nu tre nya layouter från mig.

Första vagnturen är den allra nyaste. Papper från Wild Aspargus och Bazzill såklart! Chipbooardbokstäver från MM (Sadie), rub-ons från MM (Heidi Black), Primablommor, brads från Heidi Swapp, gem och andra brads som jag fått i RAK.


Gräddoman är en så härlig layout tycker jag. F älskar verkligen grädde och så här ser vi honom ofta. Särskilt när han är hos farmor och farfar...


Papper från Sassafrasslass, från serierna "In Stitches" och "Scrumptious". Thickers från American Crafts, filtblommor från Prima, brads från Heidi Swapp, stämplar är Swirls v.2 från Autumn Leaves.

Den tredje är en layout om Hs gåstolspremiär.

Papper från Basic Grey "Oh, baby boy", thickers från AC, bling från Bohemia, overlay från Bohemia, filtblommor, akrylfärg och svart penna. :-)

Jag har gjort ett kort!

Å kommit fram till att det inte är något för mig. Jag tycker helt enkelt inte att det är roligt! Ok, att det är roligt att få dem och ge bort, men själva skapandet av kort är inget för mig. Visst kommer jag att slänga ihop ett å annat kort till födelsedagar etc. men inte mer än så.

Här är mitt kort och det ska jag ge bort i morgon när vi ska och hälsa på våra vänner som nyss fått barn, en liten Wilgot.


Papper från Wild Aspargus och Bohemia, stämpeln och bandet fick jag i en RAK av Smurfens mamma på Familjeliv (Tack!). Stämpeln är Elegant Flourishes från Autumn Leaves (just love them!)

08 juni, 2007

Total hetta!

Igår scrappade jag två sidor. En till swescraps veckoskiss, den andra liftade (?) /caseade jag från Annika. Tack Annika... ;-) hur eller hur så har jag inte scannat in dem. Har helt enkelt inte orkat. Det är ju så varmt. Idag var det 31 grader. Var med pojkarna och svärmor till stan och handlade dynor till vårt trädgårdsmöblemang. Finfina från Ato Design:

Är väldans nöjd med dem nu å så sköna är de också. Nästa vecka får vi hem våra möbler. Sen är det bara gardiner som återstår och lite piff på väggar med blommor (ja, jag får nog lov att köpa tygblommor då alla blommor så jag försöker ha på altanen dör...) och lite ljusstakar och dylikt. Ska hänga ut ljuskronan också. Seeeen, är vår altan fin. :-)

En annan nyhet är att jag ska börja sälja Meandi-kläder till hösten. Åtminstone så är det min tanke nu. Har tvekat länge och ibland så kommer det där tvivlet igen. Men, va f.., man måste ju testa. Man lever ju bara en gång! :-)

Nu ska jag leta gardintyg. Tjolahopp!

02 juni, 2007

Sex layouter

Lägger in ett helt gäng layouter som jag inte publicerat tidigare. En del är relativt nya, två är gjorda för över ett år sedan. :-)


Här har jag använt mönstrat papper från Rouge de garance och cs (såklart!), chipboardbokstäver, floss & bling. Filip älskar att hjälpa till med städningen här hemma. Alla barn går nog igenom en sådan period...



Här är den layouten jag gjorde för över ett år sedan. Det är Filip som precis är född som suttar på mitt bröst. Så mycket kärlek är det i den bilden. Papper från BG. Egen monogrambokstav. I rutan står lite födelsedata. Jo, den är förresten case:ad från en tjej på familjeliv (tr3z).


Skickade in den här till Scrapaddicteds skiss om att få bli deras gäst-dt för maj. Vann inte! Papper från Bohemia. Har också använt kollegieblocks-papper, blommor från Doodlebug, knapp från AC, floss, chipboardbokstäver från Scrapworks, stor blomma, fotoankare och rub-ons.


Hugo nyfödd på mitt bröst. Lika mycket kärlek här. Har inte koll på varifrån det mönstrade papperet kommer, tyvärr. I övrigt är det cs, rub-ons från 7Gypsies, Loopy Brads, overlay från Bohemia, cipboardbokstäver, floss och bling.


En layout där jag lagt min förlossningsdagbok bakom det mönstrade papperet. Det kan F läsa sedan. Papper är från Chatterbox. Titeln har jag skrivit själv. Öljetter och band är också med på layouten. Även den här är en gammal layout. Då tyckte jag den var väldigt avancerad och jag var så nöjd med den då. Det är roligt att titta på gamla layouter och se att jag verkligen har utvecklats.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...