30 april, 2007

Mysa i mammas famn

Här är min scraplift av en layout på Papp & Scrap. Det är återigen en tävling jag valt att vara med i. Känns som om tävlingar & utmaningar är det enda som får igång mig nu.


Har använt mig av Sassafrasslass (mitt absoluta favoritpapper just nu), filtthickers, Heidi Swapp-blomma, bling från Bohemia, chalk + att jag sandpapprat kortet i kanten och doodlat (vilket jag case:at från en av Annika5064:s layouter. Hoppas att det var ok, Annika! Älskar ju din doodling (ja, å dina layouter också för den delen!)

29 april, 2007

Tävlingslayout för Scraphuset

Inga konstigheter, bara en väldigt enkel layout som deltar i månadens skisstävling på Scraphuset. Bilderna är tagna när vi var i Karlskrona i början av april. Papperet är mitt f.d favoritmärke Chatterbox. På den här layouten har jag för första gången använt mig av filt. Det är rubriken som är gjord i filt. Fotot är sandpapprat i vanlig ordning...

Ska det vara så här?

Inte ett spår av någon magsjuka hos mig. Inte än iallafall. Fast snart blåser jag faktiskt faran över om jag ska vara ärlig. Idag har F varit ganska pigg, allt han har ätit har stannat där det ska. Jag däremot har mått dåligt de senaste två dagarna kan jag säga. I natt vaknade jag av en febertopp! Som tur var hade jag tagit alvedon innan. Har haft värk i hela kroppen och lite nästäppa har jag också. Det är först nu ikväll som jag åter känner att jag orkar vara uppe längre stunder. Trist att det då snart är slut på de båda CC:arna.

Hur som helst så har jag gjort en layout till Hobbyhusets CC. Här kommer den:


Det är F som tycker det är så intressant att plocka grus på vår garageinfart. Här har jag använt papper från Basic Grey, monogrambokstäverna är också därifrån. Har också en fotoram från Autumn Leaves på fotot. Har även doodlat en del runt de mönstrade papperen och runt hela lo:n. Har också sandpapprat fotot i kanten för att få det att komma i fokus.

27 april, 2007

Sjukdom - igen!

Den ena sjukan avlöser den andra i den här familjen. I natt fick F något som om det inte är magsjuka så iallafall något som är mycket likt det. Nu sitter jag här och bara väntar på att jag också ska råka ut för den värsta sjukan jag vet. Bläää!

26 april, 2007

Pappa bajsat!

Hemma från stan. Hittade en present till min käre far som fyller år i morgon! Grattis pappa! :-) Naturligtvis var jag in på Tiimari också och köpte på mig tre papper, filt-thickers samt en packe med chipboard-squares från Urban Lily som jag tänkt ha i min Bom, som jag ska påbörja nån gång. Köpte en pärm på City Gross också. Ska ha den som inspirationspärm. Tänkte lifta Skumpis idé rakt av faktiskt.

Å så var vi och käkade på Max. En rolig grej hände. Eller, ja, egentligen var det inte roligt, men det blev roligt efteråt. F fick nämligen en äppeljuice och skulle dricka den utan sugrör, dvs utan lock på också. Mitt i måltiden så ställer han sig upp för att titta på alla bilarna som kör förbi (det är bland det mest intressanta som finns att göra) utanför och när han sedan sätter sig ner så stöter han ut sin mugg med dricka över sambons byxor och ner på golvet. Ja, ni förstår, det var juice överallt! Vi tillrättavisade naturligtvis F och sa att sånt kan hända, men att man ska sitta ner när man äter. Efter ett tag säger F att pappa är blöt. Ja, det är han svarade jag. Vad är det som har hänt då F? Pappa inte kissat. Nääääeee, inte pappa kissat. Vad har han gjort då, frågade jag? Pappa bajsat!

Så bara, han funderade inte ens, för honom var det ett självklart svar. Så rolig kommentar liksom. Helt underbart roligt att höra allt han har att säga och alla kommentarer han säger. Tänk bara vad jobbigt det kommer att bli den dagen han börjar kommentera folk runt omkring. Sådär som små barn gör ibland. Då blir det nog lite jobbigare gissar jag!

Å, ja, just det. Jag köpte lite vårkläder till gossarna också. Ett par jeans till dem var, en t-shirt till F och två bodys till H. De kommer att bli så fina så. I morgon kommer förresten alla andra fina kläder, de jag beställde via Meandi. *längtar*

Nu ska jag gå och vila min ischiasnerv. Jag har så jäkla ont rent ut sagt! Det blir visst bättre om man vilar, säger de som vet! Lätt när man har två små barn säger jag bara...

Old news

Slänger in ett gäng gamla layouter bara för att jag inte har något nytt att erbjuda och jag vill ju gärna visa lite alster också emellanåt.

En layout som jag hade tänkt ha med i en tävling, men det blev inte som jag tänkt mig så jag gjorde en ny istället. Papperen är från Sassafrasslass. Här har jag sandpapprat fotot i kanten för att framhäva det ännu mer. Det tillsammans med papperen bakom fotot gör att det kommer i fokus. Jag har även målat med akrylfärg på layouten och stämplat titeln med foamstamps och gjort blänkt på bokstäverna med en vit penna. Jag har hängt upp min journaling som en skylt och använt mig av Loopy brads samt svart floss. Texten lyder såhär

"BILEN, eller bil'n som du säger med riktigt tjocka L. Det går runt, runt, runt här hemma och snabbt går det också. Rekordet köket - vardagsrummet - matsalen - köket är ungefär 10 sekunder. Snacka om snabb körning!"

Den här är till Hs månadsalbum och jag är faktiskt hyffsat nöjd med den. Har gjort egna klamrar och målat dem med svart akrylfärg. 3:an har jag stämplat med foamstamps. Det mönstrade papperet är Sassafrasslass (en av många favoriter) och passar riktigt bra till Hs pyjamas. Har även knutit orangea band över layouten för att få lite mer balans i den.


Förra vintern åkte vi mycket pulka eftersom det fanns så ofantligt mycket snö (för att vara här nere) och F älskade det. De här papprena är från Chatterbox och är en vintrig kollektion. Jag har satt dem i en lager-på-lager-teknik, chalkat och satt korten över. På så sätt fick jag plats med en massa foton på den här layouten. Titeln har jag gjort med chipboardbokstäver och glitterstick, samt använt stickers. Tagsen har jag gjort själv och fäst fast med snöre. Sist men inte minst har jag använt klistermärken i form av snöflingor som jag placerat ut på lo:n för balansens skull.

Det är inte lätt att vara vuxen!

Hur vet jag när jag ska plantera ut mina plantor? Om svaret är när nattfrosten är över så är nästa fråga. När vet jag när nattfrosten är slut?

Det är inte lätt att vara liten!

Har tvingat i H sin andra dos penicillin nu och det känns verkligen som tvång. Han försökte vrida sig ur mitt grepp och hela tiden knep han igen munnen och då jag tillslut lyckades få i honom lite så hostade han ut delar av det rätt upp i mitt ansikte. Mysigt! Men, han fick i sig nästi intill allt iallafall. Inget av det har kommit upp sedan heller, vilket känns bra för gårdagens dos vet jag inte hur det blev med egentligen. Tror nog egentligen att ganska mycket av det kom upp, men det är ju inte lätt att veta hur mycket och sedan ge lite till... Som tur är så ska han bara äta penicillinet i fem dagar. Tyckte att det lät lite, men tydligen så är det en rätt stark dos han har fått.

Idag har jag bestämt att det blir en resa till stan. Hoppas att alla berörda parter går med på det! Nu är det hög tid att ta hand om H som ligger på golvet och låter, ja, inte alltför nöjd längre. Kanske ta en promenad i det otroligt varma vädret. Helt sanslöst varmt är det. 25 grader, inte i solen, utan i skuggan! Va! Den 26:e april!

25 april, 2007

Just something

Attans också! Jag har gått upp 0,4 kg den här veckan som gått. :-( Menmen, that's life å jag vet faktiskt, som av en händelse vad det beror på också. Nu är det hårda tag som gäller de två veckorna som kommer. Det är nämligen inget möte nästa vecka, det är ju 1:a maj då och på onsdag kunde inte konsulenten heller, eftersom hon har ett annat jobb utöver viktväktandet. Vi gick igenom de sex hälsorekommendationerna också. Vatten, fett, grönt, kalcium, motion och variation (har läxförhör med mig själv). Sex viktiga komponenter för lyckad viktnedgång. Måste faktiskt medge att flera av de där sakerna har jag lagt på hyllan. Det har liksom känts som om jag kunnat detta. Men, det är ju uppenbart att jag inte kan (läs: jag slarvar en hel del och tänker att det jag inte skriver upp det syns inte, men det gör ju det...)

H var med mig på mötet, lite halvhängig sådär, men han kunde iallafall inte låta bli att skratta tillsammans med sin farmor. Han sken upp bara hon visade sig! Väl hemma igen fick vi lov att ge honom två omgångar alvedon, eftersom den första slutade sina dagar i en kräkpöl på vardagsrumsmattan. Stackars liten! Nu sover han gott! Hoppas att han kommer att göra det större delen av natten så att vi får sova mer än igår natt.

Scrappingen har verkligen legat på is ett par dagar. Jag tror att jag har abstinens eller nåt. Nåt är det iallafall. Så här ska det inte vara. För två dagar sedan påbörjade jag iallafall en layout om när F plockar grus. Det är en av hans stora passioner just nu. Den ligger just nu på skrivbordet och mognar. Jag vill bli klar med den, men det känns inte som om jag vet hur.

Hittade en massa tävlingar också som jag vill vara med i. Jag vill verkligen det! Jag vill ha mer tid på dygnet också. Hinner aldrig med det jag planerat längre. Ska det alltid vara så här?

Fortsättning på reportaget

Märkte att hela reportaget inte var med. Så, om det är någon som lyssnat, men som inte fick höra allt klart så kommer resten här .

Min viktresa

I kväll är det dags igen. Viktväktarmöte! Hoppas jag har gått ner i vikt igen. Förra gången fick jag ju min fjärde guldstjärna. -12 kg! Så duktig! Har den senaste veckan inte känt mig så duktig alls på att räkna pointsen. Har nämligen hamnat i brödfällan - igen. Bröd är så mycket points i ju. *grrrr* Egentligen borde jag dra ner på det. Två brödskivor till frukost är ju liksom nästan 5 points. Attans! Den här veckan har jag dock som mål att hålla mina points å inte äta mer än de. Fast, visst, det är ju bättre att äta än att inte göra det. Äter man inte då ställer ju kroppen in sig på svält och då går man ju inte ner i vikt heller. Så jag ska satsa på att äta mina 30 points. Inte mer, inte mindre!

Hörde förresten en kvinna, som skrivit en bok som heter Mat för hjärnan,radion (gå gärna in och lyssna på det reportaget, klicka bara på länken jag la in och sedan är det en bit in i den halvtimmen, ungefär 14 minuter in) igår när jag körde till babysimmet. Hon förkastade bland andra GI-dieten och Atkins-dieten! Enligt henne så behöver hjärnan vissa näringsämnen för att fungera bra och när den fungerar så mår kroppen bra. Ja, i allafall så det som behövdes var glukos (stärkelser som finns i tex bröd, potatis och morötter) och kolhydrater = det som Atkins utelämnar. Jag tror inte heller på dieter! Särskilt inte på de som utesluter olika näringsämnen! Det känns ju inte särskilt sunt att inte få äta vad man vill. Sen vill iallfall jag att kroppen ska må bra, och inte bara kroppen då, utan hela jag, hjärnan inkluderat.

Konstaterad sjukdom

Så har vi fått det konstaterat. H har fått sin första öroninflammation. Hade blivit mycket förvånad om det inte varit så. Igår kväll skrek han i säkert 1 timme. Ni som känner honom vet att han är en så nöjd bebis som nästan aldrig skriker å igår skrek han i 1 timme, otröstlig! Sen har han vaknat med jämna mellanrum hela natten, haft feber och varit väldigt ledsen. Nu får han penicillin och blir bättre på några dagar, hoppas vi.

Med resten av familjen är det bara bra. Vi njuter för fulla muggar av sommarvärmen som har spridit sig in över vårt land. Nu har vi faktiskt inte mindre än 23 grader. Härligt!

Här har ni våra små älsklingar på bild. Dagsfärska foton.


24 april, 2007

Fix und klar!

Ja, nu finns fotot där igen. Fråga mig inte vad jag gjort, men nåt fel var det iaf. Nu har jag städat bort katastrofen i köket, borstat tänderna och ammat H så varför inte gå i säng?! Nattinatti...

23 april, 2007

Katastrofbagaren

Varför fungerar inte mitt foto längre då? Det gjorde ju det innan idag. Måste kollas upp så snart jag har tid över för sånna saker...

Å förresten så ska jag nog aldrig mer baka bröd, inte på någon dag iaf. Kvällens katastrofbak måste få lägga sig först. Skulle bara goda formbröd med linfrö, rågkross och andra nyttigheter och onyttigheter såsom sirap och mjöl. Meeen, jag läste inte receptet så noga, tydligen. Receptet var för 2 bröd, men jag trodde 1. Jag skulle göra 3, vilket fick till följd att jag tredubblade receptet och hällde ner det i formarna. Summa sumarum, jag bakade egentligen 6 bröd, men i 3 formar. Brödet jäste ut i ugnen, en del blev döbakt och jag blev en aning irriterad på mig själv för att jag gör saker ibland i tron att jag kommer ihåg det från förra gången jag gjorde det. Vilket jag uppenbarligen inte gjorde den här gången. Katastrof!

För er kännedom!

Satt och tittade lite på Titanic igår. Vilka flashbacks jag fick från då den kom på bio. Vet att jag var och såg den två gånger på bio och sen har jag ju sett den otaliga gånger på video också. Verkligen en jättebra film! Å till filmen var jag ju bara så sugen på något att äta. Blev lite...

...sallad med fetaost, tomat, röd lök och till det lite citronolivolja. Bara gott!

Idag har vi varit på Öppna Förskolan i grannbyn. F fick leka lite och H var mest missnöjd hela tiden. Fick honom att sova, men alla andra barn bara väckte honom hela tiden. Trodde verkligen jag skulle få spelet på det... Räknade till 10 många gånger. Kan tillägga att det var ordentligt jobbigt att få honom att somna här hemma sen. Men, nu sover båda trollen. F gick själv och la sig och han hamnade här.


Ser ju inte direkt jättebekvämt ut, men sover som en stock gör han!

Har dessutom hämtat ut ett paket från käre pappa idag. Fick pengar att köpa något till mig själv. Vet inte riktigt vad det ska bli, behöver både kläder och scrapprodukter. Ja, vi får se vad det blir! Till mig själv ska det iaf vara!

22 april, 2007

Sambon fyller år idag

Idag har vi firat sambon lite i vår lilla familj. Han fyller år idag, men det var ingen som hade tid att komma på kalas idag så kalaset hade vi igår kväll. Bjöd på en vidunderligt god löksoppa - mmmm och pain riche till. Så gott! Apelsinris till efterrätt och den här tårtan till kaffet.


Vi har varit ute i trädgården hela dagen och grävt. Å den som någon gång varit i Småland och grävt vet att det inte är lätt. Man behöver bara komma 10 centimeter ner så stöter man på massvis med lite större stenar som man ska få loss. Å, jag är helt öm i kroppen. En hel dags träningspass! Dessutom har jag äntligen fått alla mina Dahlior och liljor i jorden. Nu får jag bara hoppas att de tar sig så att det blir lite blomsterprakt även den här sommaren. De frön jag sådde för snart tre veckor sedan börjar tydligt visa att de är mogna för större krukor nu iaf, en del håller t.o.m på att krypa ur en två-liters glassförpackning.

Minneskattens tävling

Kom ju just på att jag får visa den här layouten också. Det är den som deltar i Minneskattens tävling som jag skrivit om tidigare. Är faktiskt nöjd med nästan det mesta på den. Det är bara titeln som känns, inte malplacerad, men lite "utanför" i stil, om ni förstår vad jag menar. Vet egentligen inte vad jag hellre hade haft för bokstäver eller så, men men... I övrigt är jag supernöjd! Den handlar iallafall om F när ha bakar pepparkakor i julas. Då sa han "Pippakaaakan" om pepperkakor och senare en kväll när vi var uppe hos barnens farmor och farfar så sa F "Faffa pippa kaaakan" och menade då att farfar skulle äta en pepparkaka. Det är så roligt med barn!


Ny layout

Lägger in min layout som jag gjorde i fredags kväll/natt.

Vi är på väg hem från Sunne efter att ha varit där en hel helg för att fira barnens farmor som fyllde 60 år. Så här glad är H i bilen ett tag innan han somnar.

21 april, 2007

Så roligt att tävla

Hihi, hittade just en tävling till. Den här gången på ScrapAddicted och det handlar om att scraplifta en av webmosterhelenes layouter. Ska bli roligt! Det är alltså nästa layout som jag kommer att göra. Efter det blir det skissen från Scraphuset, eller någon annan rolig tävling. :-) *efterlyser tävlingar & utmaningar av alla de slag*

Nästan 3!

När hände det senast att jag scrappade tre layouter på en dag? Ja, inte var det igår och inte var det i förrgår heller. Jag tror faktiskt aldrig att det har hänt. Ni har sett två av dem tidigare idag. Den tredje står på tork, kan inte scanna den då jag har klistrat glitterstick på den.

Nu återstår lite städning, men det tar jag i morgon. Så här ser det ut där jag scrappar nu. Den uppmärksamme kan se min nya lo på hyllan.

Den senaste (som står på tork)!

Här någonstans syns mina papper som jag har i en mappvagn...

Skrivbordet - fullt med skräp och annat...

Bara några få klisterlappar på golvet. Inte farligt alls... ;-)

20 april, 2007

En ny layout

Har snabbscrappat ihop en layout som jag är hyffsat nöjd med faktiskt. Det enda jag inte är nöjd med just nu är scannern. Den gör ju alltid fel - ser ju nämligen ut som om det är ett veck snett över lo:n! Jäkla scanner! Nåväl, här är layouten:


Härifrån har jag hämtat skissen. Finns många grymt fina skisser där. Tack Annika för tipset!

Paketet borta!

Neeeej, paketet med kläderna har kommit bort med posten verkar det som. :-( Det är alla Meandi-kläderna som beställdes på bland annat mitt party som inte kommit till försäljaren å därför kan vi inte få dem i helgen. Å jag som nästan hade tänkt ha klänningen i morgon på sambons kalas. Menmen... hoppas att paketet kommer fram iaf.

En massa saker bara...

Några dagar sedan jag skrev är det nu. Har varit en rätt intensiv vecka, ja, för att vara hemma har det varit det. Minst en aktivitet per dag utöver det vanliga är intensivt. Så då förstår ni att det egentligen inte är så mycket att göra.

Igår var vi till BVC för att ta 6-månaderssprutan på H. Han tyckte minnsann inte alls om att bli stucken, men det gick snabbt över, som tur var. Dock så var han väldigt gnällig igår kväll och idag har han blivit lite småsnuvig. F är också lite småsnuvig. Ja, så det är så vi har det...

I onsdags var vi till banken och gick igenom alla våra enorma tillgångar + vi tilltänkta pension. Vilken djungel det är så fort man ska spara något i fonder. Det finns ju de fonder som går upp lite, ja, väldigt lite, alltså inga riskfonder, men det är ju inte jättespännande. Nu har jag lite sparpengar i en fond där det är 10% risk, 90% säkerhet. Vill ju inte förlora för mycket pengar om det skulle gå åt skogen, men samtidigt vill jag ju kunna få ihop lite mer än vad pengarna i vanliga Likviditetsfonden gör. You see the problem!

Igår kväll fick jag scrappa helt själv. Det var bara jag och F hemma och han låg och sov. Hann med att bli färdig med bidraget till Hobbyhuset som jag hade börjat på för ngr dagar sedan. Sen hittade jag en tävling på Minneskatten också, den är också färdig. Tyvärr vet jag inte om jag får lägga upp dem här förrän tävligen är avgjord.

Hur som helst så började jag på en till layout. Skissen är från och här kommer min lo.

Handlar om en utflykt vi gjorde en helt vanlig söndag. Solen sken och vi grillade korv och hade det mysigt. Fler sådana dagar!

17 april, 2007

Arbeta efter en skiss

Har hållit på med mitt bidrag till Hobbyhusets tävling hela kvällen, eller ja, åtminstone i två timmar. Den blev en aning annorlunda mot hur min stil brukar se ut = roligt! Har fortfarande inte skrivit titeln, blir i morgon och sen ska jag scanna å allt sånt innan den kommer först till Hobbyhuset å sen vet jag ju inte om jag får lägga ut den här innan tävlingen är avgjord? Någon som vet?

Oj, vaken H... Skynda!

Här ska det firas!

Jaaaa, å nu klarade jag 18,015 sekunder! Nu kan jag lugnt äta min lunch innan det är dags för första utvecklingssamtalet med F.

Pilot?

Har du tråkigt där hemma, eller på jobbet?

Testa detta ett tag.

16 april, 2007

Bjuder på några gamla layouter!


Från förra vinterns fotoskörd. F åker kana nerför en backe som vi skottat upp på gården. Han älskade att åka nerför den! Ska också skriva att det är en case, kommer bara inte ihåg från vem just nu...


En underbar bild från Liten & Stor (ja, som Öppna Förskolan, fast i kyrkans regi) när F var 14 månader. Satt faktiskt nu och försökte hitta fotot bland alla andra (i datorn) för att ta reda på hur gammal han var på det fotot och jag letade bland de korten när han var ungefär 8 månader...


Det här är från vintern som vi nyss lagt bakom oss.


Sommaren 2006. F badar i sjön vid mormors och morfars stuga i Norrland.

Något sent kanske!?

Just, ja, jag utlovade ju en bild på F efter att vi klippt hans hår. Här kommer den, något sent, men den som väntar på något gott väntar aldrig... ja, ni vet...

Håller precis på att sätta i sig en massa godis. Vilket han älskar!

Mitt alster

Här kommer min senaste layout. Den är gjord efter scrapaddicteds skiss och deltar i tävlingen om att bli deras gäst-dt.

Är själv väldigt nöjd med den, funderade ett bra tag innan jag satte igång med den och jag tycker själv att jag har ovanligt mycket papper på den för att vara jag. Faktiskt också några fler dekos än vad jag normalt har. Nåja, vi får se hur det går, det finns flera layouter där som är finare än min, men jag deltar ju iaf.

14 april, 2007

Köpt ännu mer

Mmm, en till Dahlia, Arnhem - medelstora runda röda bollar/blommor blir det. Det är inte annat än att man blir massor sugen på att plantera när det är så här fint väder ute.

Å nu trodde jag att hockeyn skulle börja, men ryktet har gått att den inte börjar förrän vid 19-tiden ikväll. Måste genast kolla upp det där. Jahaa, det verkar vara så ja.

Lite senare:

Köpt en blomma att ha på köksbordet & till det en liten fjäril som man kan ha i och ifall jag ledsnar på den så kan jag ju alltid scrappa med den. ;-)

Dagens fotoskörd är enorm, här är några exempel, både på natur & barn.

Lille H äter på sin mössa. Han tycker det är rätt varmt, trots att han bara haft byxor, mössa och body på sig idag, ja å sockar med förstås!

F hjälper pappa att städa ute vid staketet. Han använder sin gräven, som han kallar en spade.

En av våra fina påskliljor, hela trädgården kryllar av dem. Å lagom till att de nästan har vissnat ner så kommer våra tulpaner upp.

Näehäpp, nu ska vi snart äta Pangasius (grymt god fisk) och sedan gå till våra vänner och spela spel och titta på hockey (hoppas jag).

Städat bilen

Vilket underbart väder idag - igen! Strålande solsken och värme. Har varit uppe hos svärföräldrarna och städat bilen invändigt. Låt oss säga att det behövdes - med råge! Det var grus precis överallt. Så nu är den dammsugad och dammtorkad överallt, t.o.m i bagagen. Strålande!

Nu väntar vi bara på att sambo/pappa ska komma hem från dagens slit. Han har hjälpt en av sina vänner med att slänga ett helt hus. Ja, så är det faktiskt! Ett helt hus låg utslängt på gräset och det har de kört med till tippen. Jag kan tippa att han är helt slut i rutan när han kommer hem. Får väl se om han orkar med att göra något här hemma då?! Det finns nämligen att göra. Jag tror iaf att jag ska plantera lite. På annandagen köpte jag nämligen några blommor. Eller vad ska man kalla dem när de är i form av rötter?! Kanske man bara kallar det rötter helt enkelt? Det ska iaf bli en dahlia Arabian Night - en mörkt röd stor blomma, en dahlia Akita - rödorange stor blomma samt en fackellilja - också rödorange. Fick lov att bli så när delar av mina planteringar vägrar komma upp. Blir nog en hel del blommor, men det ska fylla upp en hel del krukar, blomlådor, amplar etc också. Längtar så tills allt är färdigt för utplantering.

Scrappade igår också, efter att jag slitit med html:en. Fick ihop en layout till scrapaddicteds gäst-DT tävling. Har ännu inte skickat in den, men ska göra så jag visar den inte här än.

13 april, 2007

Halleluja!

Jag har HTML:at! Det är inte varje dag jag gör det & de få gånger jag har gjort det har nästan alltid slutat i katastrof. Inte den här gången. Jag har fått min räknare iaf nästan som jag ville ha den. Det enda som fortfarande stör mig är att siffrorna är i starkt lysande blå färg. Vill inte ha dem så ju! Nåja, nu låter jag den vara så ett tag. Förresten, rätt tufft att veta hur många (om det nu är många när det är 32 hittills idag) som läser ens blogg. Jag trodde knappast att det var så många.

Funderar också på att börja lägga in mina bilder med en sån där vattenstämpel på, såsom jag gör på fl. Känns lite säkrare då.

Våra härliga barn

Måste bara visa er den här bilden på F och H tillsammans ute i gröngräset. Det är så underbart väder idag, gräset växer (ja, det är nog snart dags för första klippet) och solen skiner från en klarblå himmel (vad gör vi inne egentligen?!) och det är över 20 grader varmt.

Funderingar

Frågor angående min blogg:
  1. Syns det för er som läser denna att det står Prenumenera på längst ner på bloggen?
  2. Hur gör jag för att få min räknare till höger på bloggen (alltså där jag har min bloggrunda, mina favoritbutiker etc) och inte längst ner?
  3. Varför blir en del av bilderna jag lägger in klickbara och andra inte?

Kommentera gärna här i bloggen, eller på familjeliv i min gästbok där.

12 april, 2007

Problem!?

Är det fler än jag som har den här typen av blogg (blogspot) som har fått problem med att vid varje ä och ö som skrivs tex här, alltså, inställningar som är gjorda sedan innan, tex så står det ju här nedan en massa grejjer, typ Länkar till det här inlägget och det står med fyrkanter då det är ä och ö. Är det ngn annan som har det så?

Jag är tillbaka!

Har haft en lite tråkig period. Inte haft lust att skriva i bloggen helt enkelt, tyvärr. Å det är tråkigt nu, eftersom jag kände att jag hade kommit in i ett trevligt stim av inlägg och att jag hade kommit in i själva skrivandet. För, för er som vet så har jag faktistk haft en blogg tidigare, eller haft, jag har fortfarande faktiskt, men det senaste som skrevs i den var nog att jag mådde illa för att jag var gravid - det är ett tag sedan nu.

Hur som helst så har påsken passerat, mina föräldrar + syster och hennes pojkvän har återvänt till de norrländska skogarna. Ledighet har förbytts i vanlig vardag igen och sambon har därmed återvänt till jobbet. *trist!* Fast det är jag nog inte ensam om att tycka...

Under påsken har jag knappt scrappat alls. Har två layouter här nu som jag inte visat, den ena Bilstolen hade jag nästintill färdigställt innan påsk, nu kommer den här.


Den andra gjorde jag igår kväll, ja, förutom lite som jag suttit och knåpat med nu, här är den.

Nu ska jag faktiskt känna efter om jag inte har lite mer inspiration till att scrappa mer. *hoppas*

03 april, 2007

Vilken dag!

1000 aktiviteter känns det som jag/vi har avvecklat, även om det inte var så många. Jag är helt slut i både kropp och huvud.

H har fått ett diplom på babysimmet idag. Det var sista gången på kursen idag och nu väntar 10 gånger till. Det ska bli roligt det också! Helt otroligt egentligen vad en sån liten individ kan göra mycket i vattnet och vad det syns på honom att han njuter av att få plaska runt i 35-gradig värme. Å det gör mamman också för den delen.

Har också försökt röja upp här hemma lite. Mina föräldrar kom nämligen på besök från Umeå ikväll. Ja, de ska stanna till måndag. Vi ska träffas och ha trevligt under påsk. Äta god mat, prata, umgås, spela en del spel och bara ha skoj!

Igår satt jag och scrappade igen, men jag blev inte färdig med min lo. Det är ngt som fattas på den, men jag vet inte vad det är. Den får ligga till sig så länge i väntan på att jag kommer på vad det är. Får väl se till att påbörja ännu en så länge.

I morgon ska det bli underbart varmt och härligt väder igen. Idag har det bara varit 6 grader och det är jag ju inte van vid heller. Det ska ju vara kring 15.

Nåja, mot tvättmaskinen! IGEN!

02 april, 2007

Äntligen bestämt!

Jag har bestämt mig, det blir både bruna och vita och är det sen så att ngt par av dem inte passar så får jag väl helt enkelt skicka tillbaka dem. Vill nämligen ha klännigen på Hs dop som vi ska ha i sommar och då vill jag ha de vita under. Sen vill jag ju även kunna ha den vid andra, kanske lite mindre festliga tillfällen där det helt enkelt lättare skitas ner och då använda de bruna. Ja, jag hoppas att det blir bra! Igår fick jag dessutom vånda vad gäller färgen på klänningen. Den finns ju i rosa också, men jag har bestämt mig för en blå nu och då får det vara så.

Har varit på spinning idag också. Snacka om att jag blev helt slut i rutan. Det var skitjobbigt! Men, sen har jag ju inte varit där på någon vecka nu så det är kanske det som tar ut sin rätt. Undrar förresten om jag ids masa mig iväg på VV-mötet i morgon. Här har det fuskats alldeles enormt mycket denna veckan och jag tror inte jag gått ner ett gram. Snarare upp... Fast, jag har ändå varit duktig. Totalt minus 11 kg ju! Å det känns i kroppen ska jag säga. Nu är det bara 20 kilo kvar.

Case:at layout!

Har stulit idéer från Fnyz. Ja, det är sant! Jag stal hela hennes layout, bara för att jag tycker den är så fin. Här är min layout


Vill ni se hennes layout så kika in i hennes blogg. Se länk ovan. :-)

Nu ska jag gå och sova och fundera vidare på mitt beslut *brunt eller vitt, brunt eller vitt*, + att jag ska kika lite mer i tidningen med stooooort T.

01 april, 2007

Låt pengarna rulla!

Sådärja! Nu har jag haft mitt meandi-party. Så roligt, så fina kläder, så dyrt! Skulle lätt kunna bränna flera tusenlappar. Nu slutade summan på 1430:- efter alla rabatter man får som värdinna. Meeen, jag har ett problem, köpte denna klänning. Det är den som jag suktat efter sedan jag bestämde mig för att ha detta partyt. Till klänningen köpte jag de vita knickersen (se nedan), men nu vill jag har råd från er (börjar nämligen vackla). Ska jag istället ta de bruna, eller vad tror ni? Tips emottages tacksamt! Svara här i bloggen under kommentarer, eller varför inte på familjeliv . Fy, vilken vånda jag kan få av sånt här! Provade inte ens de bruna när hon var här (för då var jag väl så säker på att vita var det enda jag ville ha) så jag vet inte hur det blir, men hur praktiskt är egentligen vitt när man har småbarn (tänk sitta i sandlådan, hålla smutsigt barn i knäet, mata med maträtter innehållande tomater etc., rulla runt i gräset osv.)? Dessutom sa en av mina gäster att de är lite genomskinliga... Fast jag gillar ju vitt också. *svårt*
Ja, sen köpte jag en del till barnen också, bland annat en molnen-tröja till H, kaniner bebis till H, ett par orangea shorts till F, ett linne med bilar på till F, en traktor-t-shirt till F och en rosa Manga-tröja också den till F. Fick två solhattar eftersom jag var värdinna och dessutom sprängde 800kronors-vallen.

BoM

Ja, jag ska börja göra en Bok om mig. Eller som det från ursprunget heter Book of Me. Har redan köpt det albumet jag ska ha alla layouterna i. Det blev ett till D-ringalbum från American Crafts (ja, det jag köpte för en vecka sedan...), fast inte i turkost denna gång (turkosa album har F, undrar vilken färg H ska få? Bruna kanske - de är såååå snygga) utan i rött. Rött älskar jag! Å jag har inte bara köpt albumet, jag har också satt in två layouter i det. Den ena har jag redan visat - Mina pojkar (titta neråt) och den andra kommer här:


Flera härliga foton på mina små älsklingar. En rolig idé tyckte jag med ett halvt hjärta där jag satte in en massa foton. Eventuellt att det tillkommer en till layout med den andra halvan av hjärtat sen någon gång.

Suck! Ikväll kräktes F också. Bara att hoppas att han inte har fått magsjuka. Men, det verkar lugnt faktiskt. Han har sovit i tre timmar efter att det hände och när vi går och lägger oss så tänkte vi kolla om han inte kan tänka sig dricka lite välling. Magsjuka tror jag inte att det är. Han har nämligen stoppat i sig otroliga mängder av godis ikväll. Vi snackar massvis! + en fralla och välling på det. Jag tror det beror på det - å hoppas också. Jag vill inte ha mer sjukdom här nu. Dessutom vill jag ju ha mitt Meandi-party i morgon! Nåja, den som lever får se, nu ska jag tömma tvättmaskinen - igen!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...